Çelebi Hava Servisi’ne Giriş Hikayem

Nereden başlasam bilmiyorum. Sanırım önce Çelebi’yi size biraz tanıtmalıyım 🙂
Çelebi Hava Servisi bir yer hizmetleri(ground handling) şirketidir ve müşterisi havayollarıdır. Havayollarına check-in, boarding, operasyon, temsil ve benzeri hizmetleri verir.
1956 yılında Ankara’da Ali Cavit Çelebioğlu tarafından 1 merdiven ve 5 işçi ile kurulmuştur. Türkiye’de 31 havalimanında hizmet verdiği gibi Hindistan ve Macaristan’da yer hizmetleri sağlamaktadır.
Bu kadar tanıtım yeter sanırım. Gelelim benim hikayeme: Çelebi ile ilk olarak 2008 yılında Trabzon’dan İzmir’e uçarken tanışmıştım, ismi farklı gelmişti ama az çok ne iş yaptıklarını o yaşta anlamıştım. Üniversite birinci sınıfın birinci dönemi, dersteyiz öğle saatleri.. Ders işlerken bir uçak sesi duyduk pencereden baktığımızda Türk Hava Yolları’na ait bir uçağın kalkış yaptığını gördük. Öğretmenimiz “Trabzon uçağı saat 8 de kalkıyor bu ne seferi acaba” diye şaşkınlığını bizle paylaştı. Bende hemen Flightradar24 adlı programı açıp baktım ve Kocaelinden kalkan uçağın Medine’ye gidecek olan A321 olduğunu öğrendim. Teneffüste hocamla paylaştım o da “Hm demek charter umre uçuşu yapıyorlar, taktir ediyorum seni” dedi.
Önceleri hiç merak etmediğim Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı bir anda ilgimi çekmişti. Kocaeli’nde bir havalimanı olduğunu okula başladıktan sonra öğrenmiştim ama hangi günler nerelere uçuş var bilmiyordum. Vizelerden sonraki tatilde memlekete Sabiha Gökçen Havalimanından gitmeyi planlıyordum ki Kocaelinden Trabzon’a uçuş olduğunu öğrendim ve vizelerden sonrasi için bilet aldım. Havalimanına gittiğimde o kadar şaşırmıştım ki X-Ray’den geçince salon gibi bir yere çıkıyorsunuz karşıda kontuarlar var herşey birbirine yakındı ve havalimanı çok küçüktü. X-ray den geçince kontuardaki Yolcu Hizmetleri Memurları gelin işleminizi yapalım diye davet etti. Flight number TK7377’di hiç unutmam. Gittim işlemimi yaptırdım ve oturdum “Ben de mezun olduktan sonra bu işi yapıcam galiba” diye düşünerek gözlem yapmaya başladım. Personeller çok küçük olamalarına rağmen aşırı profesyoneldiler. Yani nasıl anlatsam büyümüş de küçülmüş gibilerdi ne yaptıklarını biliyorlardı. Hele biri vardı ki sonradan adının Bilge olduğunu öğrenecektim ve yaklaşık 6 ay birlikte çalışacaktık. Bilge abla devamlı koşuşturuyor bir yandan bagajları tartıya koyuyor, diğer yandan kabin bagajlarını etiketliyor, yaşlı yolcularla ilgileniyor, ne yapacağını bilemeyen yolcuları yönlendiriyordu. Gerçekten çok güçlü bir kadın olduğunu düşünmüştüm. Sonra boarding salonuna geçip (Gate demiyorum çünkü arındırılmış tarafta bir salon var ve gate sadece orası) operasyonu izlemeye koyuldum. Uçak geldi Bilge abla marshalling yaparak uçağı park pozisyonuna yanaştırdı. Ramp personeli takozları dubaları koydu ve operasyon başladı. İnanılmaz bir koşuşturmaca vardı her şey karmakarışık geliyordu. Uçağın altına devamlı araçlar(ekipman) gelip gidiyordu, bagajlar boşaltılıyor yükleniyor, bir yandan yakıt veriliyordu. Daha benim bilmediğim bir sürü işlem dönüyordu fakat ben o zamanki bilgimle o kadarını anlayabiliyordum. Sonra boarding başladı uçağa geçtik, uçağımızın modeli B737-700 (Tarihten silinmeden o uçakla uçtuğum için şanslı sayılırım ). Ve Bilge ablayı birkez daha gördüm ve muhtemelen havacı gören birinin malesef ki ilk düşündüğü şeyi düşünerek” Bunların sorumluluğu çok yüksek , muhtemelen çok kazanıyorlardır” diye içimden geçirdim . Tabi böyle olmadığını bizzat tecrübe ettim 🙂
Memlekete gittim, İzmit’e döndüm dersler başladı , o zamanlar neredeyse her gün okula gider dersleri kaçırmazdım. Bir gün bir hocamız okulumuza konuk geleceğini ve bize havacılık sektöründe kariyer hakkında seminer vereceğini söyledi. Gelen kişinin ismi Servet Başol’du , ismini Airport Haber’den biliyordum takip ettiğim ve severek okuduğum bir yazardı. Servet Bey geldi bize çok kıymetli bilgiler verdi. Soru kısmına geçtiğinde bir kişi ayağa kalktı ve soru sordu dönüp baktığımda havalimanındaki abi olduğunu farkettim. Bu okulda okuyan biri nasıl oluyor da havalimanında çalışabiliyordu? Cengiz Topel bir kez daha dikkatimi çekti. Dersler finaller derken somestır geldi ve ben bir kez daha Cengiz Topel’den memlekete gitmek için bilet aldım. Bu sefer biraz daha bilgiliydim ve gözüm açıktı. Kontuara gittim Tarık işlemimi yaparken okulda Servet Bey’e soru soran o abiyi gördüm ve ona “Abi seni ben sanki bi yerden hatırlıyorum” dedim, o da “Okuldandır, nerde okuyosun” dedi , “Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi” dedim ve kontuardaki 3 kişi aynı anda bana “Biz de orda okuyoruz ” dediler ve Bilge abla arkadan ekledi ” Beni hep unutun zaten, ben de orda okuyorum” diye şakayla karışık takıldı iş arkadaşlarına. Ben tabi şaşkınlığımı gizliyor “Aa ne kadar güzel ” tarzı laflar ediyordum. O sırada Tarık ” seni de burda görmek isteriz” dedi, bende böyle bir şeyin mümkün olamayacağını düşünerek ” Ama ben daha 1. sınıfım abi dedim”, bana gülümseyerek “Biz de birinci sınıfta girdik” dediler. Gözümde çok havalıydılar. Teşekkür ettim ve oturdum içimden böyle bir şeyin olup olamayacağını tartışıyordum. Sonra bi anda bir cesaret geldi ben bu abiden numarasını isteyeceğim dedim. Kalktım kontuara gittim buyur dediler, “Abi ben numaranı alabilir miyim” dedim. Tarık’ a diyordum tabi bunu , ayakta olan Onur abi ” Biz zaten eleman alınacağı zaman okulda duyurusunu yaparız ” diyerek beni geçiştirmeye çalıştı. Ben de biraz şansımı zorlayarak “Abi olsun yine de bulunsun ben de bir şeyler danışırım” dedim. Tarık pek gönüllü olmayarak boş bir biniş kartı bastı ve ismini ve numarasını yazdı. O biniş kartı benim üniversite hayatımı hatta tüm yaşamımı değiştirdi diyebilirim. Hala saklarım o biniş kartını, işte o biniş kartı :
Sonra minnetarlığımı belirttim ve “Bir de şu Miles & Smiles kartımı işleyebilir misiniz “dedim , büyük bir mutlulukla kontuardan ayrıldım. Boarding salonuna girdim yine operasyonu izlemeye koyuldum. Bu sefer uçak 737 değildi ama ne olduğunu da bilmiyordum. Boarding başladı uçağa bindik, safety karttan uçağın Embraer 190 olduğunu öğrendim. Çok mutluydum daha hiçbir şey kesin değildi fakat ben havalimanında işe başlamışcasına sevinçliydim. Eve gittiğim gibi ailemle olanları paylaştım. Babam destekledi beni ” iyi olur hem okursun hem de işi öğrenirsin” dedi. Ben hemen biniş kartındaki numarayı kaydettim ve o da benim numaramı kaydetsin diye bir mesaj attım. Ama mesaja yanıt gelmemişti. Acaba yanlış mı kaydettim numarayı diye düşünerek rakamları değiştirerek birkaç farklı numaraya mesaj attım. Ne gelen vardı ne giden, umudum kırılmıştı biraz. Somestırda memlekette sıkılmıştım , halamla birlikte bir gezi planı yaptık. Önce İzmit’e uçacaktım sonra oradan Balıkesir’e geçecektim halamı alıp İzmir’deki halamın yanına gidecektik ve oradan da Denizli’deki kuzenimin yanına gidecektik ve sonra da ben İzmir’den İstanbul’a uçacak(hayatımın en kötü uçuşuydu) sonra da İzmit’e geçecektim. Her şey tam planladığımız gibi oldu ve o gezim ağız tadıyla gezdiğim son gezim oldu diyebilirim .
Bahar Dönemi başladı günler birbirini kovaladı vize haftası gelmişti ama hala Tarık’tan bir haber gelmemişti. Ben de bir kez daha arayayım yine ulaşamazsam daha aramayacağım diyerek son bir kez aramıştım. Bu sefer telefon açıldı! Tarık’ın güven veren sesini duydum. Ona önce birçok kez ulaşmaya çalıştığımı fakat bir türlü ulaşamadığımı anlattım ve sonra havalimanı konusunda bir gelişme olup olmadığını sordum. Bana telefonunda bir arıza olduğunu uzun süredir bu konuda sıkıntı çektiğini söyledi ve ekledi ben de tam şuan birinci sınıflardan tanıdığım var mı diye düşünüyordum. Meğer eleman alım zamanı gelmiş şefleri birinci sınıflardan işe uygun birini bulmalarını istemişti. Aslında bir değil iki kişi alınacaktı ve çok geçmeden sınıf arkadaşım hem de mesai arkadaşımla tanışacaktım. Tarık beklemede kal yakında tekrar haber vereceğim dedi. Sağolsun neredeyse 2 ay bekletti beni 😀 Vizelerden sonraki tatilde her an çağırabilirler diye memlekete gitmedim. Nisan ayının ortalarında bir gün telefonum çaldı ve Tarık beni okulda ön görüşmeye çağırdı. Gittim okulun yan bahçesindeki banklarda oturduk. Çok heyecanlıydım bana sorulan her soruya profesyonelce cevap vermeye çalışıyor fazladan bir kelime dahi olsa konuşmuyordum. Derken Ömer geldi ve stresimi azalttı , şakalar yapıyor samimi davranıyordu . Tarık’a o güne kadar abi diye hitap ediyordum o gün bana “Abi demene gerek yok aramızda pek bir yaş farkı yok” dedi .Sonra Bilge abla geldi o da birkaç soru sordu bana . Ön mülakat iyi geçmişti işin tanımını, çalışma saatlerini ve maaşı anlattılar. O gün verdikleri en büyük mesaj şuydu: “Bir kez girdin mi, bir daha çıkamazsın” bunun gerçekten de böyle olduğunu sonradan anladım. Ben şartları kabul ettim ve İstasyon Şefi ile mülakat için haber bekledim .
Bu arada ikinci kişinin sınıf arkadaşım İlker olduğunu öğrendim tabi. İlker’le pek bir muhabbetim yoktu sadece birkaç kısa konuşma dışında. Havalimanına gittim İlker’de oradaydı biraz sohbet ettik ve ekip geldi. Şef bizi çağırdı Postabaşımız Suat abi ile kısa bir konuşma yaptı. Konuşma esnasında hava çok rüzgarlıydı ve ben resmen titriyordum Suat abi benim titrediğimi farketti ve bana “Sen heyecandan mı titriyorsun yoksa soğuktan mı” demişti bende “Tabi ki soğuktan” diye yanıtladım 🙂 O gün akşama kadar alanda durduk İlker’le birlikte aprona girdik check-in’i, operasyonu izledik. O gün öyle geçti sonra bize evrak listesi verdiler ve işe giriş evraklarını toplamaya başladık. Gerçekten o kadar çoktu ki birkaç günümü sırf o işe vermiştim. Sonra Sabiha Gökçen‘e İşbaşı eğitimine gittik. Murat Fındıklı hocam eğitimlerimizi verdi ve Cengiz Topel’de Ramp Elemanı pozisyonunda işe başladık. İş başı tarihimiz 04.05.2016 ! Çok merak edilen sorulardan birkaçını kısaca cevaplayayım:
-Part Time olarak çalışıyoruz ve çalıştığımız saat üzerinden maaş alıyoruz. (sandığınız kadar yüksek değil
-Stajyer değiliz bildiğin çalışıyoruz .
-Evet okuldaki ders saatleriyle çalışma saatlerimiz çakışıyor fakat ikinci öğretimlerle derse girerek okuldan geri kalmamaya çalışıyoruz.
Şirketteki görevlerimi, çalıştığım pozisyonları, takviyeye gittiğim havalimanlarını ve unutamadığım havacılık anılarımı zamanla kaleme alacağım .
**Biraz uzun bir yazı oldu farkındayım ama ayrıntıları yazmadan edemezdim 🙂 Okuduğunuz için teşekkürler
Ve son olarak
Yaklaşık iki yıldır çalıştığım arkadaşlarım:
Tarık Kalabalık ,Ömer Faruk Soy , İlker Ay , Emrullah Deniz (Headsetteki)
** Güncelleme
04.05.20
Bugün sektöre girişimin 4. yılı… Yazıda anlattığım günden bu yana tam 4 yıl geçmiş. Bu yazı sitemde yazdığım ilk yazımdı ve bunu yazalı 2 yıldan fazla olmuş. Bir kaç değişiklik oldu, dilerseniz yine onları yazdığım diğer yazılardan okuyabilirsiniz:
Üniversite 3. sınıfımın nasıl geçtiğini anlattığım yazım
Çalıştığım havalimanlarını anlattığım yazım
Üniversiteye, İzmit’e ve eski şirketime veda yazım
İçerisinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte herkese sağlık, mutluluk ve huzur dilerim. Umarım bu günleri en kısa süre içerisinde(tahminim Temmuz ayı gibi) atlatıp eski koşuşturmacalı günlerimize geri döneriz. Bu süreçten sonra hiçbir şey eskisi olmayacak çünkü eskisinden daha güzel olacak!
Yazının devamını dört gözle bekliyorumm☺️
Beyza Hanım , ilginize teşekkür ederim 🙂
Merhaba bilmiyorum bu soruyu görürmüsünüz ama ben de şansımı deneyip yazıyorum
Öncelikle sağlık sektöründe okumuş biri olarak havacılığa ilgim olduğu geç farkettim ama yeniden sınava girdim şuan Anadolu Üniversitesi’nde Havacılık Yönetimi okuyorum ama işim gereği açıköğretim üzerinden okuyorum ve örgünlere göre bence şanssız olduğumu düşünüyorum çünkü stajımız yok . Bu konuda neler yapabilirim geliştirmek adına ve sizce de gerçekten açıktan okumam bi dezavantaj mı şimdiden teşekkürler…
Merhaba Eda Hanım,
Sorunuzun cevabını size ilettim. Teşekkürler
edaa güzel soru sormuş cevabı buradan genel şekilde verseydiniz bizde öğrenmiş olurduk selamlar
Merhaba,
Eda(edaa) kim? Ne sormuş? Ne öğrenmek istiyorsun?
Bir şeyler öğretmek istemesem neden bu yazıyı yazayım?
Eğer sorun varsa yorum olarak veya belirttiğim iletişim linklerinden sorabilirsin ama bu üslupla sorarsan yanıtlamam.
Selamlar, sevgiler…
Merhaba bende aynı konuda bilgi almak istiyorum.
Merhaba öncelik havacılıga girişiniz konusunda biraz benim hikayeme benziyo ama sonu sizinki gibi olurmu bilemiyorum açıkcası başvurumu yaptım haber bekliyorum inşallahh sınavını kazanırım ve sizin gibi sevdigim bi işi yaparım.. benim size sorum şu test sınavında sorular nasıl zor mu? 🙂
Merhaba,
İlginize teşekkür ederim. Umarım hayal ettiğiniz işi severek yaparsınız. Zorluğu kişiden kişiye değişir ama önceden çalışabileceğiniz bir sınav değil yani mantık soruları var genellikle
Merhaba şuan Anadolu Üniversitesi’nde Havacılık Yönetimi okuyorum aynı zamanda örgün olarak üniversite okuyorum ve açıköğretim üzerinden okuyorum(havacılık yönetimi) ve örgünlere göre bende şanssız olduğumu düşünüyorum çünkü staj yok . Bu konuda neler yapabilirim geliştirmek adına. Kusura bakmayın önceden sorulmussa veya ben kaçırmışımsam
Merhaba,
Şirketleri takip edip gönüllü stajyer kabul ediyorlar mı diye araştırabilirsiniz. Mezun olunca örgünler ile aranızdaki farkı kapatmak için havacılık bilgisi, İngilizce ve diğer kişisel yetenekler kazanmanız gerekir
Hocam merhabalar bende bie havaci olarak yaziyi bastam sona kadar okudum ancak anlamadig bir konu kafama takildi. Thy personeli ile konusmussunuz ancak celebi ye girmissiniz. Celebi thy ye bakmiyor bunu sorayim dedim
Merhaba, Çelebi Hava Servisi olarak ülkemizdeki 55 havalimanından 21’inde THY’ye hizmet vermekteyiz. Diğerlerinde ise TGS ve Havaş hizmet veriyor. Bununla ilgili bir yazım var okuyabilirsiniz.
Merhaba, bende bu işe gönül vermiş ve çok isteyen bir öğrenciyim Allah izin verirse sizin gibi olmayı çok istiyorum ? Soruma gelecek olursak yorumlarda açıktan bu bölümü okuyan birine İngilizcenizi vs. Tamamlayabilirsiniz demiştiniz derslerimizle aynı zamanda bu eğitimi de alıyor muyuz? Birde bu işe seçilme işlemindeki sorular bize gösterilen derslerle mı ilgili oluyor?
Dinlediğiniz için teşekkürler 🙂
Merhaba Gamze Hanım,
İlginize teşekkür ederim. Derslerde hem havacılığa hem de işletmeye yönelik konular oluyor. Bizim üniversitede 3 yıl ingilizce eğitimi var. İşe seçilme konusu firmadan firmaya değişiklik gösterir fakat tüm şirketlerin istediği açık pozisyonlarına uygun kriterlerdeki çalışanları yerleştirmektir bu yüzden iş ilanlarını inceleyerek şirketlerin kriterlerine göre kendinizi geliştirmeye şimdiden başlayabilirsiniz. Umarım benden daha da iyi olursunuz, başarılar 🙂
Merhabalar iyi günler dilerim.Bende bugün çelebi havacılık ile görüşme yaptım ve haber bekliyorum.lise 3.sınıftayım eylül seçilirsem eylül ayında başlıyacam işime bana stajer olarak işe başladığımda neler yapabileceğimi söyleyebilirmisiniz..
Merhaba, daha önce üniversite düzeyinde stajyerler ile birlikte çalışmıştım, lise stajları nasıl olur bilemiyorum. Neler yapabileceğiniz sizin performansınıza göre değişir. Çok isterseniz herşeyi görebilir/yapabilirsiniz bence. Verimli ve güzel bir staj dilerim 🙂
Numarini şimdide ben senden alabilir miyim abi bende bu sene tercih ettim antep üniversitesi ilk sırada suanki siralamamla kesin geliyor
Hayırlı olsun
merhaba, paylaşımınız çok iyi teşekkürler. bu şirketlere başvurularda bir yaş sınırı var mı acaba. işe alımlarda yaş sınırı var mı. mezun olduktan sonra kpss merkezi atamayla atanabilme şansımız var mı. eger bilginiz varsa cevaplamanızı rica ediyorum. teşekkürler.
Merhaba, yaş sınırı alt olarak 18’dir üst sınır hakkında bilgim yok. KPSS ile DHMİ’nin pozisyonlarına atanabilirsiniz.
Merhaba dgsyle havacılık yönetimine geçebiliyorum ama ben açıktan okumayı düşünüyorum açıktan okumanın kpss ile atanmada yada işe girişlerde ne gibi bir eksi vardır bilginiz var mı?
Memurluk ve KPSS hakkında bilgim yok malesef ama tavsiye etmem dediğin yöntemi
Bu yöntemi neden tavsiye etmiyorsunuz bende düşünüyorum da o yüzden sordum.
Teşekkür ederim ?
Merhaba, çoğu yazımda belirttiğim gibi bu bölüm okunacaksa en iyi üniversitelerde örgün ve 4 yıllık okunmalıdır diye düşünüyorum. Açıköğretim mezunu oldukça fazla bulunuyor zaten ülkemizde, size bir artısı olacağını düşünmüyorum AÖF mezunu olmanın.
Merhabalar yasadiginiz bu guzel olay okurken bir hikaye gibu geldi cok guzeldi basarilarinizin devamini dilerim 🙂 Sorum su acikogretimden bu bolumu okumayi dusunuyorum ayni zamanda calisiyorum da kendimi bu konuda nasil gelistirebilirim stajimiz olsa bile calsitigim icin bunu nasil ayarlayabilirim 🙂 Simdiden tesekkurler 🙂
Merhaba Kübra Hanım, teşekkür ederim öncelikle. Açıköğretimde staj yoktur, havacılıkta staj ayarlamak zaten zor. İnternetten araştırmalar yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz. Örnek teşkil etmesi açısından diğer yazılarımı inceleyebilirsiniz
İyi günler. Paylaşımınızı çok beğendim. Fakat aklıma bir şey takıldı. 4 sene okuyacağız ama hep böyle bi koşuşturma içersinde mi olacağız?
Merhaba, teşekkür ederim. Hayır o kendi tercihiniz. İster yatın, ister koşuşturun ??
Bilgilendirme yaziniz icin cok tesekkurler ederim. Edebiyat ogretmeninizin dedigi kadar ve edebiyat bölümünü istediği kanaati cok dogru oldugunu yazmis oldugunuz yazilardan belli oluyor. Basarilarinizin devamini dilerim. Sorum ise bir ogrenci velisi olarak. Oglum havacilik sektorunu cok seviyor ve istiyor. Biz Eskisehirde ikamet ediyoruz. ( bir esnaf olarak sorumu soruyorum) eskisehirde okutmak benim acimdan ekonomik olarak cok guzel olacak ama sizin gibi is bulabilme imkani ve deneyim ve staj bakimindan bir kocaeli ye gore daha az olurmu diyede aklima gelmiyor degil. Bu sebeble egitim , deneyim, ve ekonomik olarak siz olsaniz. Hangi sehri tavsiye ederseniz… malum mezun olduktan sonra diploma icin okutmak istemem sahsen. Okuyup hem tecrube , hem is imkani olmasi amaciyla , tavsiyelerinizi beklerim. Ilgi ve yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
Merhaba, çok teşekkür ederim. Bence Eskişehir’i tercih etmelisiniz. Kocaeli’de benim gibi çalışan çok az var çok az alım oluyor. O ihtimali düşünerek Kocaeli seçtirmeyin çok düşük ihtimal çünkü. Size ve çocuğunuza başarılar dilerim
Merhaba ??♀️
Ben Öğretmenim be açıköğretimden Havacılık yönetimini tercih ettim fakat daha sonra çalışma şartları – tatiller ve maaşı hakkında gerekli net bilgi alamadım.
Öğretmenlik hakkında bilginiz vardır elbet yani sizce kurum değiştirmeli miyim değer mi?
Merhaba,
Belki DHMİ veya SHGM bünyesinde çalışırsanız değebilir ama özel sektöre geçmemeniz gerektiğini düşünüyorum.
Merhaba. İyi çalışmalar diliyorum. 3 gün sonra toplu mülakata davet edildim. Merak ettiğim tek şey şu. 3 gün sonra sınavlara takım elbise ve sinek kaydı tıraşlı gitmek zorunlu mu? Yoksa buradaki yazılı sınavları geçip teklif alacağım mülakata mı bu şekilde gitmeliyim?
Merhaba, sınavlarda değil de mülakatta daha çok giyim kuşama dikkat edilir. Karar sizin
Kardeşim öncelikle azminden dolayı seni tebrik ederim seni okurken kendi adıma dersler çıkarıyorum. Sağlık çıkışlıyım ön lisans ancak iş konusunda ve maaşlar konusunda yetersiz olduğu için Havacılık sektörüne merak sardım ancak açık öğretimden okuyorum üstten ders alıyorum erken bitirebilmek için. İşe alım yapılırken açıktan okuduğum için bi sıkıntı oluşur mu staj da yapamicam yani endişeliyim aslında önerin var mı benim için
Teşekkür ediyorum öncelikle. Eğer İngilizceni geliştirirsen ve araştırarak kendini geliştirirsen sektöre girebilirsin diye düşünüyorum. Başarılar
Peki sizce biz de 1. Sınıftayken herhangibi şirkete başvuru yapmalı mıyız ve bunu nasıl yapabiliriz?
Bence yapmalısınız, çok tecrübe edinirsiniz. Şirketlere bizzat ulaşarak, havalimanına giderek başvurmaya çalışabilirsiniz
Öncelikle merhaba açıköğretimde havacılık bölümünü okumak istiyorum. Arkadaşın sorduğu gibi staj yok bu bizim için dezavantaj mı? Neler yapabiliriz bu konuda? Şimdiden teşekkürler
Bunu yanıtlamıştım ama tekrar söyleyeyim. İngilizce olduktan sonra bu sektöre bir yerden başlayabilirsiniz diye düşünüyorum
Merhaba bende 4. Sınıf havacılık yönetimi öğrenci siyim.Bans ilk yapmam gereken nedir tavsiye ederseniz çok sevinirim.Hangi bölüme ne zaman hangi tarih aralıklarında ve özellikle nereye başvurmam gerektiği konusunda yonlendirirseniz sevinirim.Simdiden teşekkürler ?
Merhaba sizi tanımadan nasıl yönlendirme yapabilirim ki? Kariyer.netten alımları takip etme tavsiyesini verebilirim ancak. Kolaylıklar…
Merhabalar ,
Yazılarınız gerçekten çok başarılı tebrik ediyorum. Kısa zamanda çok iş başarmışsınız. Havacılık Yönetimi mezunuyum yalnız dilimi geliştirmem için önerebileceğiniz bir kurs var mıdır ? Şirketlerin şuanda açık pozisyonları yok başvuru için neler yapmalıyım ?
Merhaba,
öncelikle teşekkür ederim. Dil konusunda öneri yapamam malesef o konuda uzman kişilere danışabilirsiniz. Şu anda şirketler eleman çıkartmamak için çabalıyorlar, alım olacağını düşünmüyorum.
Merhabalar,
Bilgilendirme için ve harcadığınız extra mesai için teşekkürler öncelikle.
Ben kabin memurluğu okudum, geçen sene mezun oldum. Dgs ile Aöf hy okuyorum . Lakin mezun olduktan sonra herhangi bir kariyer ve iş planlaması yapamıyorum daha doğrusu nereden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Hele ki şu pandemi sürecinde nasıl bir yol izlemem gerekiyor İşin akademik tarafı mı yoksa daha çok saha tarafını mı önerirsiniz ? Çaresizim ve bu konuda yol göstericiye ihtiyacım var . Fikir verirseniz çok memnun olurum . Şimdiden teşekkürler.
Merhaba, okuduğunuz bölümle ilgili detaylı bilgiye sahip değilim. Şu dönemde sektöre girmeniz zor, sektöre girmeden de akademisyen olmak mantıksız. Kolaylıklar
Bende bikacgin sonra bagaj yükleme boşaltma işine girecemde nasol bir iş ve part time diyo nasil yani part time ve maaşları cevaplarsanız dankr
Merhaba, Ramp departmanından bahsediyosunuz sanırım. Uçağa bagaj/kargo yükleme boşaltma yapacaksınız, operasyon sırasında postabaşının verdiği ek işler de olabilir. Hangi havalimanı hangi şirket bilemiyorum o yüzden daha ayrıntı veremiyorum. Hayırlı olsun
Dostum öncelikle merhaba yaşım 27. Ben örgünden turizm seyahat işletmeciliği ve anadolu üni… açık öğretimden havacılık yönetimini bitirdim. 1 hafta önce de eğitimlerimi aldım çelebi Antalya havalimanında apron da uçak aldı bagajda işe başladım . Sezonluk olmadığı bilgisini söylediler bana. Buradan şuana kadar anladığım kadarıyla güçlü kuvvetli pek okumayı seçmemiş arkadaşlarla ekip arkadaşı oluyoruz. İşe dair edindiğim bilgi derslere çalışırken ki konu başlıkları uçak tipleri uçak yolları güvenlik hava hukuku vs uygulamalı olarak ise burada görüyorum diyebilirim. Lakin derdim şudur. İngilizcem yeterli düzeyde değil kursa başlıyorum bu hafta içinde. Okuma yazma ve konuşmada belirli düzeye gelmeye çalışacağım. Neredeydik endişemdeydik, bölümde yani bagaj yerleştirme burada sürekli çalışır vaziyette olmaktan korkuyorum. Öğrenebileceğimi öğrensem de beni farklı konumlarda değerlendirmek isteyecekler mi emin değilim sürekli yerimde saymaktan korkuyorum. Öyle bir durumda iş verimliliğim düşeceğinin farkındayım. Endişemde bu sürekli yerimde mi sayarım şirket içi yükselmeler sıklıkla olan bir şey mi Ne bileyim eş dost kayırmaları var mı ? Öyle ise Muhtemelen istifa ederim gibime geliyor. Ne diyorsun bu konuda
Merhaba,
Rampten Yolcu Hizmetlerine veya Harekata geçen bir çok kişi tanıyorum. Bir üstüne istekli olduğunu belirtirsen mutlaka değerlendireceklerdir. Bilgisayar kullanım becerisi ve İngilizce varsa geçirirler diye düşünüyorum. Devamlı amirinle irtibatta olup uygun bir dille geçişini isteyebilirsin. Umarım istediğin gibi olur, kolaylıklar…