Tercih Yapacaklar İçin Havacılık Yönetimi (Soru-Cevap)

Bu yazıyı üniversite tercihi yapacak olanlar için yazıyorum.
*Yazıya ilgi beklediğimden çok daha fazla oldu. Okuyan, yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım birilerine küçük de olsa faydam dokunuyordur 🙂
** 29.07.2022 Sorularınız varsa hala yardımcı olabilirim, siteye yazı girişi yapmasam da sürekli takip ediyorum. Tercih döneminde kolaylıklar dilerim.
***Yazıda bölüm tavsiyesi vermiyorum sadece bölümü anlatıyorum. Yani bu bölümü okuyup okumayacağınız, ileride iş bulup bulamayacağınız size kalmış. Bu konuda sorumluluk kabul etmiyorum…
Bölüme başladığımdan beri her yıl özellikle tercih zamanları Kocaeli Üniversitesi ve Havacılık Yönetimi ile ilgili sorular alıyorum. Havacılığa olan ilgileri beni sevindiriyor ve elimden geldiğince sorularını cevaplamaya çalışıyorum. Bir çoğumuz üniversite tercihlerimiz sırasında danışacak birileri aradık, araştırdık, soruşturduk ama bizi tatmin eden cevaplar alamadık. Ve üniversiteye geçince yaşadığımız o süreci unutup ardımızdan gelenler için bunu iyileştirecek bir şey yapmadık. Ben istiyorum ki yaşadığım sıkıntıları siz yaşamayın, aklınızda soru işareti kalmasın . Şimdi bu sık sorulan soruları yazarak toplu şekilde cevaplayacağım. Hadi başlayalım 🙂
Havacılık Yönetimi nedir?
Havacılık Yönetimi bölümü literatürde havacılık sektörüne yönetici yetiştirmek için açılmış bir bölümdür. Peki gerçekte böyle midir? Maalesef değil..
Dışarıdan bakıldığında dört yıl okuyorsunuz sonra yönetici olarak başlıyorsunuz gibi bir izlenim verebilir. Bana da ilk böyle tanıtmışlardı bu bölümü ama maalesef gençlerin heveslerini kullanan umut tüccarlarından başka bir şey değillerdi. Evet mezunlar havacılık sektöründe iş bulabiliyor fakat işe girmek için aranan kriterlerde ‘havacılık’ mezunu şartı yok. Bölümü pohpohlamanın, arşa çıkarmanın anlamı yok puanı belli sıralaması belli. Ama yerin dibine sokmaya da gerek yok. Bu bölümde fark yaratacak en önemli unsur sizsiniz. Ne kadar kendinizi geliştirirseniz o kadar iyi yerlere gelirsiniz, ne demişler “bilgi güçtür” !
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ile Havacılık Yönetiminin farkı nedir?
Farkı birinin fakülte diğerinin yüksekokul bölümü olmasıdır. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü 2 yıllık ve TYT ile alan bir bölüm, Havacılık Yönetimi 4 yıllık ve AYT ile alan bir bölüm. 2 yıllık olanlar yani Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümleri genellikle özel üniversitelerde yer alıyor.
Benim tavsiyem 4 yıllık Havacılık Yönetimi olacaktır ve mümkünse devlet üniversitesi olsun.
*Bu konuyla ilgili çok soru alıyorum. “Ben X Üniversitesini kazandım, nasıl burası, buradan mezun olunca iş bulabilir miyim, DGS ile geçiş yapayım mı?” şeklinde sorular çok geliyor. Tekrar söylüyorum tavsiye ettiğim üniversiteler yazıda mevcut bununla başka bilgilere sahip değilim. Ağrı’daki bir Yüksekokul’un nasıl olduğunu nereden bilebilirim ben?!
Mezun olduktan sonra ne iş yapacağız?
Havacılık Yönetimi mezunları yüksek oranla yer hizmetleri şirketlerinde çalışırlar. Zaten havacılıkta belli yerlere gelenlerin çoğu yer hizmetlerinden yetişmedir. Biraz daha açacak olursak ülkemizdeki yer hizmetleri şirketleri olan Çelebi, Havaş ve TGS de Yolcu Hizmetleri Memuru veya Harekat Memuru pozisyonlarında asgari ücretin yaklaşık 1,5-2 katı gibi bir ücrete çalışırsınız. Kendini gösterip havayollarına, temsil şirketlerine veya diğer havacılık şirketlerine girenler oluyor elbette fakat dediğim gibi yüksek oranda ‘ground handling’ dediğimiz yer hizmetleri şirketleri.
Çelebi Hava Servisine girişimi anlattığım yazım için tıklayınız
Hangi üniversitelerde bu bölüm var?
Az önce ÖSYM’nin kılavuzunu açıp teker teker inceledim ve 16 devlet ve 7 özel üniversitesinde ‘Havacılık Yönetimi‘ bölümü var. Ben tercih yaparken 3 adet Havacılık Yönetimi yazmıştım Kocaeli Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi(Kayseri) ve Konya Üniversitesi . En üstte Kocaeli Üniversitesi vardı o geldi. Hangi Üniversiteleri tavsiye edersin diye sorarsanız öncelikle devlet üniversitesi olsun derim ve sıralamam şöyle olur:
1-Eskişehir Anadolu Üniversitesi
2-Kocaeli Üniversitesi
3-Kayseri Erciyes Üniversitesi
Bu üçünden birine puanınız tutuyorsa üst taraflara yazmanızı öneririm. Bu tavsiyelerimi kendi tecrübelerim, izlenimlerim, arkadaşlarımın önerileri ve araştırmalarım sonucunda sizlerle paylaşıyorum emin olabilirsiniz.
*Not: Yazıyı yazdığım günden beri çok fazla havacılık alanında bölüm açılmış, şu an 100’e yakın üniversite’de havacılık bölümü var(Yüksekokullar dahil)
Bölüme giriş hikayemi anlattığım yazım için tıklayınız
Kocaeli nasıl bir şehir?
Kocaeli İstanbul’a çok yakın ve gerçekten keşfedilmeye bekleyen güzellikleri olan bir şehir. Bu şehri çoğu üniversiteli sevmez çünkü şehri merkez ilçe olan İzmit’ten ibaret sanırlar. Gölcük’ten Kandıra’ya bir çok güzelliğe sahip. Ama her zaman dediğim gibi bir şehri/mekanı güzel yapan içindeki insanlardır. Kocaeli insanı agresif Karadenizlileri ve köylü uyanığı esnafları çıkardığımızda iyidir aslında 🙂
Ulaşım olanakları olarak fena değildir. Sabiha Gökçen Havalimanı 1 saatlik mesafede, İstanbul 1,5 saatlik mesafededir, tren ile Eskişehir, Konya ve Ankara ve İstanbul‘a ulaşım mümkün. Otogara tramvay hattıyla ulaşım mümkün. Bir de havalimanı vardır fakat yalnızca Karadenizliyseniz işinize yarayabilir..
Kocaeli Üniversitesi nasıl bir üniversite?
Kocaeli Üniversitesi geçme notu çok yüksek olan(65), 80 bin öğrencisi olan, konumundan dolayı her gün binlerce kişinin çevre şehirlerden(İstanbul,Sakarya) servislerle gidip geldiği bir üniversite. Akademik takvimde son dakika değişiklik yapılmasıyla ve ders seçimi zamanı herkesi komandoya çevirmesiyle meşhurdur 🙁 Kocaeli Üniversitesinin ana kampüsü Umuttepe Kampüsüdür.

Fakülte ve Kampüs nasıl?
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ne yazık ki Umuttepe kampüsünde değil Arslanbey kampüsünde yer alır. Arslanbey kampüsü Kartepe ilçesine bağlı Arslanbey mahallesindedir.
Bu muhit çoğunlukla göçmen Lazlardan oluşur. Doğa ile iç içedir(bu durum bazen can sıkıcı olabiliyor). Kampüse ulaşımı şehir merkezinden 201,202 nolu otobüslerle Umuttepe’den ise 255 nolu otobüsle yapabilirsiniz.
Kampüsün resmi olarak bir giriş kapısı vardır ama bu giriş Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine çok uzak olduğu için öğrenciler genellikle arka kapı diye adlandırılan kısa yolu kullanırlar. Bkz :

Kampüsten bir beklentiniz olmasın ortam sıfırdır kampüs içerisinde bir büfe dahi yoktur. Öğrenciler kampüs içerisinde yalnızca yemekhaneye giderler. Kampüs içerisinde yapabileceğiniz hiç bir sosyal aktivite yoktur!
Gelecekseniz bunun bilincinde olun okula sadece ders dinlemek ve bir şeyler öğrenmek için gelip sosyal aktivitenizi başla yerlerde yapabilirsiniz..
Umuttepe şehir merkezine göre daha soğuk olur, Arslanbey de aynı şekildedir. Umuttepe’nin rakımı 380 metre, Arslanbey’in ise 160 metredir ona göre tedbirli gelin.

Fakültede başka hangi bölümler var?
Fakültede Havacılık Yönetiminin dışında Uçak Gövde Motor Bakım ve Uçak Elektrik Elektronik bölümleri var. Bu bölümler teknik bölümlerdir. Eğer sayısalcıysanız ve havacılık istiyorsanız bu bölümleri de şiddetle tavsiye ederim. Okuması daha zor olmasına karşın İş olanakları bizim bölüme oranla daha fazla.
Havacılık Yönetimi bölümünün özel şartları nedir?
Bölümün bazı özel şartları var bunlara takılan olacağını düşünmüyorum ama siz yine de bir göz atın sonra emekleriniz boşa gitmesin.
41. Bu programda uygulamaya yönelik bazı dersler ve stajlar özel ve resmi havacılık kuruluşlarının tesislerinde yapıldığından bu programı kazanan öğrencilere güvenlik soruşturması yaptırılacaktır. Güvenlik soruşturması olumsuz olan veya bu kuruluşların düzen ve disiplinine uymayan öğrenciler bu programa devam edemezler.
**bu maddede anlatılan şu: eğer siciliniz temiz değilse apron kartı alamazsınız ve apron kartınız yoksa havacılık sektöründe hiç bir meslekte çalışamazsınız!
46. İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.
**Hazırlık isteğe bağlı çok az öğrenci okuyor, bana sorarsanız tavsiye etmem.
49.HAVACILIK YÖNETİMİ (lisans), SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (ön lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler: 1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. 2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almak
**41. madde ile 87. maddenin birleşimi gibi bir şey olmuş
87. Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir.
**Heyet raporunu alıp öyle kayıda gelmeniz gerekiyor ayrıca işe girerken de sağlık raporu almanız gerekecek. Renk körlüğü ve görme eksikliği ile ilgili çok soru geldi(ülkemizde bu kadar renk körü olduğunu tahmin bile edemezdim). Renk körlüğünün Havacılık Yönetimi bölümü için engel olacağını sanmıyorum ancak teknik bölümlerde sıkıntı olabilir. Görme kaybı da çok yüksek olmadığı sürece problem olmaz şu an çalışan miyop arkadaşlarım var 2 dereceye yakın görme kaybı olanlar var. Gözlük veya lens ile çalışıyorlar sıkıntı olmuyor.
211. Bu programda 8. yarıyıl derslerinin tamamı anlaşmalı özel ve resmi havacılık kuruluşlarının (Kocaeli ili dışında), yurtiçi veya yurt dışı tesislerinde yapılabilecektir.
**Bu madde ne için yazıldı bilmiyorum. Teknik bölümler OJT(On job training) adında son sene okula gelmeden staj yapıyorlar fakat bizde henüz yok böyle bir durum
Ne tür dersler veriliyor?
Derslerimiz Havacılık dersleri, İşletme dersleri ve Yönetim dersleri olarak üçe ayrılıyor. Havacılıkla ilgili derslerde sektörde işinize yarayacak bilgiler öğrenirsiniz ve çeşitli araştırmalar yaparak sunum yaparsınız. İşletme dersleri analitik düşünmemizi geliştiren biraz matematik içeren derslerdir. Yönetim dersleri ise ezber ağırlıklıdır ve bizi yöneticiliğe hazırlar(bu şaka değil)
Dilerseniz ilginizi çekebilecek dersleri dönemiyle birlikte sizinle paylaşayım:
1.Dönem = Sivil Havacılığa Giriş | Havacılık Tarihi | İşletmeye Giriş | Sosyal Sorumluluk Projeleri
2. Dönem = Genel Ekonomi | Genel Muhasebe |Havaaracı Temel Bilgisi
3. Dönem = Havacılık Hukuku | Meteoroloji | Hava Seyrüseferi | Yer Hizmetleri | Temel Harekat
4. Dönem = İstatistik | Yolcu Hizmetleri | Finansal Yönetim | Yük Kontrol ve Denge| Havacılık Haberleşmesi
5. Dönem = Havacılık İngilizcesi 1 | Kalite Yönetim Sistemleri | Maliyet Yönetimi
6. Dönem = Hava Trafik Hizmetleri |Havayolu Yönetimi | Filo Planlama | Tehlikeli Maddeler
7. Dönem = Havacılık Bakım Yönetimi | Havayolu Endüstrisinin Gelişimi | Hava Kargo Yönetimi
8. Dönem = Havaalanı Tasarımı | Kriz Yönetimi | Havacılıkta İleri Konular
Fakültedeki Havacılıkla ilgili kulüpler ve dernekler mevcut mu?
Fakültemizde kulüp olarak yalnızca fakülte kulübü olan KOÜHAVK yani Havacılık Kulübü var. Dernek olarak ise Türkiye’nin 7 farklı şehrinde temsilciliği olan üye sayısı 2000 ün üzerinde olan Herkes İçin Havacılık Derneği Kocaeli Temsilciliği faaliyet göstermekte. Fakülteye gelecek olan öğrencilerin derneğe ve kulübe girmelerini tavsiye ediyorum!
Havacılık Kulübüne giriş hikayemi anlattığım yazım için tıklayınız
Üniversite 3. Sınıf faaliyetlerimi anlattığım yazım için tıklayınız
Havacılık kadınlar için uygun mu?
Günümüzde her meslek kadınlar için uygundur, havacılıkta da aynı şekilde kokpitten kontuara her birimde kadınlar başarılı bir şekilde işlerini sürdürüyorlar. Tercih yapacak kadın arkadaşlarımız hiç tereddüt etmeden havacılık yazabilir.
Hazırlık okumalı mıyım?
Eğer İngilizceniz 0 seviyesindeyse ve hazırlıkta gerçekten kendinizi geliştireceğinize inanıyorsanız okuyun. Aksi halde hazırlık dediğiniz koca sene maksimum B1 seviyesinde İngilizce öğrendiğiniz, bolca para harcadığınız, okey/tavla oynadığınız bir yıl olur. Tavsiyem; hazırlık döneminde harcayacağınız para ve zamanı 4 yıla yayarak öğrenim hayatınız boyunca(ya da yazları) kitaplar, uygulamalar, diziler yardımıyla İngilizcenizi geliştirin.
Yurt dışında çalışabilir miyim?
Mesleğini global çapta öğrenen ve icra edebilen ve Yabancı dili olan biri tabi ki de Yurt dışında çalışabilir.
Miyopum, renk körüyüm, havacılık yönetimi okuyabilir miyim?
Arkadaşlar hava kuvvetlerinde pilot olmuyorsunuz. Gözlük/lens kullanan bir çok insan bu işi yapıyor. Renk körlüğü ise teknik bölümler için sorun olabilir doktora veya üniversitenin öğrenci işlerine danışmanız lazım.
Boyum 160 cm, Havacılık yönetimi okuyabilir miyim?
Bölüme girerken tabi ki bir boy/kilo şartı yok. Mezun olduktan sonra kabin memuru veya pilot olmak isterseniz o zaman boy/kilo şartları devreye girer. O da şirketlerin belirlediği şartlardır, bana sormayın yani 🙂
İki yıllık veya açıköğretim okusam bir dezavantajı olur mu?
Bilemem.
Ama ben şirket olsam 4 yıl okumuş, daha yüksek puanı almış adayları tercih ederdim. Sektöre her okuldan ve her bölümden girenler oluyor onun için bir şey diyemiyorum. Siz en iyisi en iyi üniversitede okuyun, şansa bırakmayın 🙂
Başörtüsü havacılık sektöründe sorun teşkil eder mi?
Başörtüsü TGS ve Çelebi şirketleri için sorun teşkil etmiyor, ayrıca Türk Hava Yollarında da sorun olmaz.
Sen ne iş yapıyorsun?
Bu da çok soruluyor, anlatayım:
2015 Eylül’de Koü Havacılık Yönetimi bölümüne girdim, 2016 Mayıs’ta Cengiz Topel Havalimanında çalışmaya başladım. 01 Haziran 2019’da İstanbul Havalimanına Harekat Memuru olarak geçiş yaptım ve 19 Haziran 2019’da mezun oldum. Şimdi ise Türk Hava Yolları Teknik şirketinde çalışıyorum.
Sevgili liseli kardeşlerim;
Lütfen bana ulaşmadan önce yazıyı tam anlamıyla okuduğunuzdan emin olun. Günde 10-20 mesaj alıyorum ve çoğuna yanıtım şu şekilde oluyor: Yazımda belirttim, tekrar okuyun.
Bilgiye kısa yoldan ulaşmaya çalışmayın, okuyun, öğrenin.
Eğer güzel cevaplar alamıyorsanız soruyu yanlış sormuşsunuz demektir. Ben de yanlış hitapla, usulsüzce sorulan sorulara yanıt vermiyorum.
Yanlış anlaşılmasın benim amacım insanlara yardımcı olmak. Bu siteyi bu yüzden açtım, bu yazıyı bunun için yazdım. Fakat ısrarla bana mezun olunca iş bulabilir miyim, kaç para maaş alacağım gibi yazıda belirttiğim konuları sorarsanız üzülerek yardımcı olamam.
YAZIMDA TÜM SORULARINIZA CEVAP VARDIR, İKİ KERE OKUYUN, YİNE DE AKLINIZA TAKILAN BİR ŞEY VARSA BANA ULAŞIN.
*Ayrıca bana twitter, instagram, linkedin ve mail adreslerim üzerinden 7/24 ulaşabilir aklınızdaki soruları çekinmeden sorabilirsiniz.
**Ve son olarak eklemek istediklerim
Sevgili arkadaşlarım, kardeşlerim ve gelecekteki meslektaşlarım;
Liseden mezun oldunuz ve üniversiteye geçtiniz, artık lise kafasından çıkmalı üniversiteyi okuldan, derslerden ibaret görmemelisiniz. Üniversitede kendinizi geliştirebileceğiniz onlarca fırsat önünüze gelecek bu fırsatları yerinde ve zamanında değerlendirin. Havacılık sadece uçakları bilmek veyahut gökyüzünü sevmekten ibaret değildir, havacılık bir kültürdür ne olur bu kültürü üniversitede kazanın. Stajda veya teknik gezilerde apronun tozunu bir defa yuttunuz mu bir daha asla bırakmak istemeyeceksiniz emin olun 🙂 Havacılık prestijli, riskli, eğlenceli ve eğer kendinizi geliştirirseniz çok para kazandıran bir sektördür. Eğer bu yazıyı buraya kadar okuduysanız içinizde bir havacılık ateşi var demektir. Bu ateşinizin hiç sönmemesini dilerim, kendinize iyi bakın ..
Peki bu bölümden pilot olma ihtimalimiz var mıdır ?
Merhaba Buğra Bey, bildiğiniz üzere pilotluk için belli bir üniversite bölümü okumanıza gerek yoktur. Havacılık yönetimi bölümü de size pilotaj anlamında bir şey katmaz malesef yalnızca havacılık terminolojisini ve kültürünü öğrenmiş olursunuz.
Selamlar abi ben bu bölümü okuyup meteorolog olabilirmiyim tm okuyorum meteorologlukla alakali tek meteoroloji muhendisligini buldum oda hem sayisal hemde 2 üniversitede var meteorolojiyle alakalu baska bolumler varmi
Selamlar dostum Meteoroloji dersi var ama bu bölümden o tarafta uzmanlık yapma şansın olduğunu düşünmüyorum
Merhaba öncelikle bilgilendirmeler çok iyi olmuş tebrik ederim, bende Sivil hava ulaştırma işletmeciliği okuyorum.Size bir sorum olacaktı.Çelebi şirketi hakkında çalışma saatleri,ilerleyebileceğimiz statüler ve maaş bilgileri konusunda yardımcı olabilirmisiniz?
Merhaba, öncelikle ilginize teşekkür ederim. Çalışma saatleri departmandan departmana farklılık gösterir fakat havalimanları 7/24 işleyen merkezler olduğu için vardiyalı çalışmaya hazır olun. Maaşlar hakkında ne yazık ki net bir rakam söyleyemem ama yazımda bahsettiğim gibi 1,5-2 asgari ücret(mesai,lisan,dedicate uçaklara göre değişiklik gösterir) arasında diyebilirim. Yükselme konusunda da şu haberi okursanız sanırım sorunuzun cevabını bulacaksınız: http://www.kokpit.aero/celebi-yeni-atamalar
Teşekkürler ?
Merhaba sorum şu olacak; ben tav gibi havaalanı şirketlerinde finans bölümünde vs çalışmak istiyorum bu bölüm gereksiz olurmu teşekkürler
Evet finans bölümünde çalışacaksanız gereksiz olur tabi
Havacılık yönetimi 1.sınıf öğrencisiyim Kişisel Gelişim olarak dil harici neler yapabiliriz?
Merhaba,
Gelişimden kastımı burada bir kaç cümlede açıklayamam maalesef. Diğer yazılarımı okuyup nasıl bir yol izlediğime bakarsanız anlayacaksınızdır. Başarılar…
Merhaba öncelikle yazı için teşekkürler.Tm öğrencisiyim havacılık yönetimi gibi kendime birikim katabileceğim bir bölüm istiyorum ancak hayalim hostes/kabin memuru olmak havacılık yönetimi bitirdikten sonra istersem hostes olabilir miyim?
Merhaba, olabilirsiniz hatta hiçbir şey okumayıp İngilizce çalışsanız da olabilirsiniz. Kabin memurluğu için okul şartı yoktur.
Öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Benim sorum bu bölümde yaş ile ilgili sıkıntı yaşarmıyız.
Ömer Faruk Bey, ilginize teşekkür ederim. Yaş ile ilgili derken 18 yaşından büyükseniz çalışabilirsiniz 🙂
merhaba ben bu bölümü okumak istiyorum yalnız sayısal derslerin iyi değil sizce zorluk çekebilir miyim ?
Merhaba, eşit ağırlık öğrencileri zorluk çekmez.
Merhaba, ben universite sinavinayeni girdim ve siralamalarda çok yığılma oldu, ne olacağı belli değil. 4 seneliklerden gelebilen oluyor, gaziantep yüzde yüz ingilizce ve konya havacilik yönetimi, sizce iyi bir universitede (turk hava kurumu gibi) 2 senelik okumak mi yoksa antep veya konya gibi 4 senelik okumak mi daha iyi olur? Konya veya antep havacilik hakkinizda da bir bilginiz var mi?
Antep hakkında malesef bilgim yok, önerdiğim üniversiteler yazımda mevcut.
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için tşk ederim.. Benim de bir kaç sorularım var.. İyi bir üni den bahsettiniz ben Anadolu açık üni programı 3. Sınıfa geçtim açık ile örgün arasında çok fark var mı.. 2. Sorum ise benim kalbim delik ama günlük hayatımda beni rahatsız etmiyor havacılık ta sıkıntı olur mu? Teşekürler..
Açık ile örgün arasında tabi fark var. Hiç okula giden ile gitmeyen bir olur mu? Kalp delikliği konusunda bilgim yok
peki belirli bir yaş sınırı var mıdır. yani yaşım 38 bu sektörü bilmiyorum iş bulmak zor olur mu sizce?
Yaş sınırı yok tabi ama gençler tercih sebebi oluyor genellikle
Merhaba Anadolu Üni. AÖF Havacılık Yönetimi öğrencisiyim , kayıt olurken havalimanı giriş için birsürü evrak istendi bizden verdik… sorum şu Havacılık Yönetimi öğrencisi olarak Havalimanı giriş kartı alabiliyormuyuz? Alabiliyorsak bizzat Dhmi den mi yoksa havalimanından mı alacağız?
Merhaba,
Hayır bireysel olarak apron kartı alamazsınız. Sektöre girdiğinizde şirketiniz başvurup sizin için kartınızı çıkartacak
Merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Muhtar azası olmanın hava assubaylığı mülakatına girmekte sakıncası varmıdır.
Ne?!
Merhaba bende bu bölümü okumak istiyorum. Miyopluk sorun oluşturur mu?
Merhaba,
Okuyan, çalışan miyop tanıdıklarım var fakat derecesini bilmediğim ve bu konuda uzman olmadığım için göz doktoruna danışmanız daha doğru olacaktır. Teşekkürler
Merhaba;
Ben Anadolu Üniversitesi’nde Havacılık Yönetimi 1. sınıfım. Yazınızı da sonuna kadar okudum. Çok faydalı oldu ; teşekkür ederim. Bu arada aklıma takılan husus var: Ben KOÜ’ ne yatay geçiş düşünüyordum.Çünkü ben hem açıköğretimim hemde KOÜ daha iyidir diye düşünüyorum.Fakat yazınızda AÜ’ni ilk sıraya yazmışsınız. Bu beni bir düşündürdü. Siz ne tavsiye edersiniz?
Merhaba Saadet Hanım, öncelikle ilginize teşekkür ederim. Eğer açıköğretim okuyorsanız örgün eğitim daha faydalı olur diye düşünüyorum. Anadolu Üniversitesini ilk sıraya yazmamın sebebi Havacılık Fakültesi olarak en köklü ve kaliteli fakülte olmasıdır. Açıköğretimden Kocaeli’nin normal öğrenimine geçme şansınız var ise mantıklı olabilir. Siz yine de bu konuyu Anadolu Üniversitesine danışın derim
İyi günler kulağımın birinden operasyon geçirdim mercimek tanesi kadar bir protez var içinde duyma oranım biraz eksik bu sorun olur mu
Bilemiyorum
Merhabalar yazınız gerçekten faydalı olduğunu düşünüyorum. Ben Kapadokya Myo sivil havacılık kabin hizmetlerinden mezun oldum ardından stajimi Pegasus ik. da yaptım şuan havacılık yönetimi bölümünü Anadolu üniversitesinde a.ö okumaktayim sizce açıktan okumak bu meslegime girişimi etkiler mi ve sizce hangi derslere daha çok ağırlık vermeliyim
Merhaba Meryem Hanım,
İlginiz için teşekkür ederim. Zaten havacılıkla ilgili bir bölüm okumuşsunuz üstüne Havacılık Yönetimi açıköğretim okumanız mesleğe girişinizi olumsuz etkilemez diye düşünüyorum. Havacılıkla ilgili Yük Kontrol, Yolcu Hizmetleri, Kargo, Tehlikeli Maddeler gibi derslere ağırlık vermenizi ve sadece ezberlemeyip öğrenmenizi tavsiye ederim.
Merhaba ben havacılık yönetimi yazmak istiyorum ama mezun olduktan sonra ii bulma evresi beni çok korkutuyor. Bir de havacılık sektöründe hiç yaşlı ya da orta yaşlı çalışan görmedim mezun olduk ve iş de bulduk diyelim 40 yaşından sonra ne yapıyoruz ? Sizinle işimiz bitti deyip işten çıkarılıyor muyuz?
Orta yaşlardan sonra genelde gözükmeyen yönetim pozisyonlarında oluyorlar 🙂
Yer hizmetleri şirketlerinde yaratmaz.
Sol gözüm protez ama sağ gözüm gayet iyi görüyor bu bölümü okuyabilme şansım varmı
Merhaba Beyza Hanım;
Onunla ilgili net bir bilgiye sahip değilim fakat görmede engel teşkil etmiyorsa sorun olacağını düşünmüyorum
Bu bölümden mezun olup devlet memuru olabiliyor muyuz ? Bu faydalı yazı için çok teşekkürler.
Yorumunuz için teşekkür ederim. SHGM ve DHMİ’de bazı memurluk pozisyonları var ama alımlar çok az. Başarılar
Odyometride duyma oranı kaç istiyor
Bilmiyorum
Verdiğin bu çok değerli bilgiler için dana çok teşekkür ederim, Nişantaşı Üniversitesi Havacılık yönetimindeyim bende, ilgim var havacılığa aynı senin gibi bilgisizim ama senşn gibi bende kendimi geliştirip iyi yerlerde olucağım inşallah 🙂
Merhaba Burak Bey;
İlginize teşekkür ederim, iyi yerlere geleceğinize eminim. İlgi olsun gerisi gelir diyelim 🙂
MERABA BEN 11 SINIF SAYISALIM AMA HAVACILIK YÖNETİMİ OKUMAYI DÜŞÜNÜYORUM SAYISALCI OLDUĞUM İÇİN ZOR GİBİ GELIYOR KAZANMAK YADA DEDİĞİNİZ GİBİ SAYISALCI OLDUGUM İÇİN TEKNIK BÖLÜM MÜ OKUMALIYIM UÇAK VE HAVACILIK DA OLABİLİR Mİ
Merhaba, ilginize teşekkür ederim. Sayısalcının Eşit Ağırlık bölümünü kazanmasının zor olacağını sanmıyorum. Uçak Mühendisliği, Uçak Gövde Motor veya Uçak Elektrik Elektronik gibi bölümler teknik bölümlerdir bunları tercih edebilirsiniz
öncelikle merhaba ben 11. sınıf eşit ağırlık öğrencisiyim havacılık yönetiminde dil gerekiyomu
Merhaba Fatih Bey,
Evet yabancı dil(özellikle İngilizce) olmazsa olmazdır.
Yabanci dil olmasa is bulma imkanı varmi maas olarak ne kadar etkiler
Zor, çok etkiler
Merhaba, Gerçekten yazdığın değerli bilgiler için teşekkür ederim. Şu an 12. Sınıf MF bölümünü okumaktayım. Bu havacılık sektörüne çok merakım var ama içimde bir kurt yatıyor gözümden dolayı. Gözümde miyopluk var ve yök atlasta bölüme katılım şartlarında her şeyim uyuyor. Bir tek göz yerinde görme bozukluğu yazıyordu derecesi belirtilmemişti. Göz hakkında sizin bölümde gözlüklü öğrenci var mıydı acaba? Ve bu göz derecesiyle ilgili ayrıntılı ve doğru bilgiye nereden erişebilirim? Şimdiden Çok Teşekkür ederim 🙂 Son sınıf olarak elbet bizim gibi heyecanlı ve stresli olmuşsundur Anlayış göstereceğini biliyorum… 🙂 Teşekkürler
Merhaba Erdem Bey;
Bu sorunun çok sorulması üzerine yazıya ilave ettim tekrardan okursanız sorunuzun cevabını alabilirsiniz. Teşekkürler 🙂
Merhaba abi ben bu sene sınava hazırlanıyorum tm öğrencisiyim geçen sene 270 yaptım sıralamam kötüydü 480 civarı sıralama bu bölumde önemli mi bir de bu bölümü bitirdikten sonra işsiz kalma ihtimihtimalim var mı ?
Teşekkürler
Yazı beni bu bölüm e aşık ettirdi gerçekten tebrik ederim abi
Merhaba, ilginize teşekkür ederim. Sıralama ve sınav sistemi değiştiği için yorum yapamayacağım, hocalarınıza danışın bu konuda. İşsiz kalma ihtimali her bölümde vardır bu konuda yorumumu yazımda belirttim. Sınavda başarılar
Bu yazıyla birlikte bölüme karşı hevesimin daha da arttığını hissettim.Bu kadar kapsamlı bir yazı yazdığın için teşekkür ederim.Acaba yüzdeki dikiş izinin bu sektörde bir engel yaratıp yaratmayacağını biliyor musun?
Merhaba Nida Hanım,
Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Kabin memurluğu dışında sıkıntı yaratacağını sanmıyorum ama net bir şey de söylemeyemiyorum. Bu konuyla ilgili şirketlerin İK departmanlarına ulaşmanız gerekmekte
Merhaba yazınızı çok beğendim, çok net ve açıklayıcı olmuş tesekkür ederim benim sorum kocali univesitesinde okumak güzel mi yoksa kötü mü İstanbul için önerdiğiniz üniversite varmi merak ediyorum
Merhaba Osman Bey, ilginize teşekkür ederim. Kocaeli Üniversitesinde okumak güzel ama Arslanbey’de okumak pek güzel denilemez yazıda da belirttim fakültemiz biraz taşrada kalıyor. İstanbul için önerim malesef yok ama dediğim gibi Devlet Üniversitesi her zaman tavsiye ederim
Merhaba aanadolu üniversitesinde(örgün) İngilizce işletme 2. Sınıftayım açıktan havacılık yönetimi okusam sektörde + bir yanım olur mu (ingilizcem iyi)
Merhaba, ingilizceniz iyiyse olur ve işletme ile çok ortak dersimiz var. Ama her zaman dediğim gibi kendinizi geliştirmeniz lazım
Merhaba , havacılık yönetiminden mezun olunca devlete kaç kişi alınıyor ve ve kpss puanı kaçla alıyor ?
Merhaba, kaç kişi aldığının bilgisine sahip değilim. Puan ve kontenjan bilgileri için SHGM ve DHMİ resmi sitelerinde araştırma yapabilirsiniz
Merhabalar, yazınız için çok teşekkürler havacılık alanına ilgimi artırdınız, ben bu sene Aöf Havacılık Yönetimi alanına nasipse başlayacağım… Sorum şu ki, kendini geliştirmekten kastınız nedir? (dil harici) birde güncel maaşlar ne düzeydedir? İyi Çalışmalar.
Öncelikle ilginize teşekkür ederim Furkan Bey.
Gelişimden kastımı burada bir kaç cümlede açıklayamam malesef. Diğer yazılarımı okuyup nasıl bir yol izlediğime bakarsanız anlayacaksınızdır. Maaşlar bu yazımda mevcut dikkatli okuyun 🙂
Meraba abi verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Benim sorum şu: Havacılık yönetimi okuduktan sonra nasıl pilot oluruz ve pilotluk için neler gerekli, alnımda küçük bi yara izi var o sıkıntı olurmu teşekkürler
Merhaba, yorumları incelerseniz sorunuzun cevabını bulabilirsiniz. Teşekkürler
bu bölüm için ingilizce çok önemli diye her yerde görüyorum. Sizde bahsetmişsiniz ama ekstra olarak ilk yılda iniglizce hazırlık okumanın çok yararlı olacağını düşünüyorum. Sonuçta bu bölümde ingilizce lazım ama neden yukardaki yazınızda ingilizce hazırlığı önermiyorsunuz? daha ayrıntılı bir şekilde açıklayabilir misiniz? 🙂 şimdiden teşekkürler.
Merhaba Zum,(Keşke isminizi belirtseydiniz)
Evet İngilizce’nin önemi tartışılmaz fakat ben İngilizce öğrenmek için hazırlık okumak gerektiğini düşünmüyorum. 4 yıl içerisinde çok farklı yollarla bu dili öğrenebilirsiniz, İngilizce öğrenmek çok eğlencelidir fakat hazırlık okumak sıkıcıdır. Eğer İngilizceniz hiç yoksa tabi ki hazırlığın belli katkıları olacaktır ama belli bir düzeyiniz varsa farklı yollarla üzerine koyabilirsiniz. Bu benim fikrim ama eğer siz diğer türlü daha verimli olacağını düşünüyorsanız tercih sizindir. Ben teşekkür eder, sınavda başarılar dilerim 🙂
Merhaba bölumü bitirdikten sonra kulede görev yapabilirmiyiz yapamazsak nasıl olabilirz bilgilerin için teşekkürler.
Merhaba, kule için Hava Trafik Kontrol bölümünü okumanız lazım. Onun dışında YDS ve KPSS sınavlarından belli puan almanız lazım. Detayları DHMİ ve SHGM sitelerinden öğrenebilirsiniz
Peki bu bölüm sadece anadolu üniversitesinde mi vardır, yoksa başka yeni üniversitelerde de bu bölüm açılmış mıdır?
Yazıyı tekrar okuyunuz lütfen, sorduğunuz soru yazıda mevcut
Merhaba ben 12. Sınıfım yazınızla birlikte bu bölüme ilgim arttı ben önerdiğiniz bir isme instagram dan ulaştım özellikle havacılık yönetimi harekat memuru için size sormak istiyorum ben Eskişehir de okumak istiyorum iş imkanı var mı veya okuduktan sonra zorlanabiliceğim bir ders var mı veya sizin zorlanırsınız diyebileceğiniz şimdiden bilgi edinebilmek için şimdiden teşekkür ederim bu değerli yazılarınız için.
Merhaba Melike Hanım, ilginiz için teşekkür ederim. İş imkanı, dersler, bitirince hangi pozisyondan başlayacağınız yazının içinde mevcuttur. Tekrar okumanızı tavsiye ederim.
merhaba, bende bu bölümü okumak istiyorum bu sene seçim yapacağım fakat
:ilk sorum şu şekilde olacak İngilizce almanca ve Fransızca dersleri zorunlumu
:iş imkanı olarak yer hizmetleri demişsiniz fakat tam olarak cevaplayabilirmisiniz
:amacım pilot olmak 4 senelik ön üniversite için okuyacağım hava kültürüm gelişsin diye önerirmisiniz yada şöyle yaarsan daha iyi olur diyebileceğiniz bir şey varmı
ilginiz için şimdiden teşekkürler.
Merhaba Yusuf Bey,
İngilizce Almanca ve Fransızca dersleri diye bir şeyden bahsetmemiştim ben ama 4 dönem İngilizce 2 dönem de Havacılık İngilizcesi var bölümümüzde. Bizim bölüm pilotaj adına bir şey katmaz sadece bir kaç terim öğrenmiş olursunuz. Pilotaj istiyorsanız havayolu şirketlerinin pilot alım kriterlerini okuyup öğrenmenizi tavsiye ederim
merhaba, ben bir sayısal öğrencisi olarak havacılık yönetimi bölümü istiyorum fakat eşit ağırlık olduğunu öğrendim baya üzdü bu saatten sonra yapılabilir mi acaba sosyal çaılışılarak vs..?
Merhaba,
Aşırı derecede Edebiyat-Sosyal çözmenize gerek yok kısa zaman içerisinde halledebilirsiniz diye düşünüyorum
Maaşlar hakkında Bilgi verir verirmisin
Vermem 🙂
Maaşlar neye göre artıyor ve ayrıca ingilizce bu bölümde önemlimi önemliyse nasıl ingilizce çalışmalıyım teşekkürler
Merhaba, ilk sorununuzun cevabı 2. sorunuz. İngilizce en önemli şey. Çalışma konusunda bir uzmana danışabilirsiniz, ben pratiği tavsiye ederim tabi
Merhaba. Ben Lise son sınıf ünive hazırlık öğrencisiyim.Dönemin başından beridir aklımda havacılıkla ilgili bölüm vardı. Mfci olmayı istedim fakat yapamadığım için Tm e geçtim ve bu bölümü buldum.Araştırdım fakat gerekli bilgileri vereni bulmamıştım taki sizi görene kadar 🙂 Sorum şu üniversitelerde maks 100 kişi falan gitmiş bu bir sorun olur mu ve ben gelişip dipatcher olmak gibi bir hayalim var ve bunun için neler yapmam lazım. Şimdiden hem ünive hazırlanıp hem dil mi kasmam gerek yoksa dili ünivde falan mı öğrenmem daha iyi. Son olarak başlangıçta ve konumunuzda ortalama maaş hakkında bilgi verir misiniz.
Merhaba,
Üniversite sayısı arttı bu da rakibin arttığı anlamına gelir ama eğer sen diğerlerini eleyeceğine inanıyorsan sorun olmaz. Dispatcher için öncelikle İngilizce ve Lisans lazım ayrıntılı bilgiye sahip değilim malesef. Dil her zaman kasman gerek, yarın değil bugünden başlamalısın. Maaşlar yazıda yazıyor, dikkatli okuyun 🙂
Yazi super olmus teşekkür ederim.
Sizce bu bolumde 5000 lira veya daha ustu para kazanmamiz mümkünmü
Rica ederim.
Sizce de bu soru biraz saçma olmamış mı? Kimin ne kadar kazanabileceğini ben nereden bilebilirim? Bu işi para için yapacaksanız tavsiye etmem daha çok kazanacağınız sektörler var havacılıktan uzak durun!
Arkadaşlar eğer havacılık bölümü tercih edecekseniz bu teknik bölümler (uçak teknisyenliği, hava trafik) olmalı. Sakın ama sakın havacılık yönetimi veya shui okumayın. Etrafta söylenen kendini geliştirirsen şöyle olur İngilizce iyiyse böyle olur gibi laflara takılmayın. Ben sonradan pişman olmayın diye yazıyorum sonra kafanızı vurmayın bir yerlere.
Merhaba Mehmet Bey,
Görüşleriniz için teşekkürler. Bölümü araştıran arkadaşlar bu yorumu da görsünler. Eğer bu bölüm veya bu sektör hakkında yeterince bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorsanız bana ulaşabilir bildiklerinizi aktarabilir hatta sitemde bununla ilgili yazı bile yazabilirsiniz.
Saygılarımla
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Şöyle soriyim o zaman asgari maaşın 1.5-2 katı maaş başlangıç mı? ve sizin konumunuza gittikçe artan bir değer olur mu. Havacılık benim için bir zevktir fakat ileriyide düşünmemiz lazım 🙂
Merhaba benimde bir sorum olacaktı. Ben iki yıllık sivil hava ulaştrma işletmecliğini bitirdim. Bu yıl dgsye girip açıktan havacılık yönetimine tamamlaycam. Tamamladıktn sonra çalışacağğm şirketlerde bu sorun yaratır mı yani açıktan tamamlamış olmam eksi midir ? Öncelikle yer hizmetlerinde başlycm zaten.. ve bir de ben dörde tamamladıktn sonra yüksek lisans yapmeyı düşünüyorum havecılk yönetimi üzerune. Yüksek lisans yaptıktn sonra hangi pozisyonlarda olurum ?
Merhaba, şirketlerin insan kaynakları stratejilerini bilemem, sizin yüksek lisans yaptıktan sonra hangi pozisyonda olacağınızı hiç bilemem. Teşekkürler
Devlet üniverisiteleri neden tercihinizdir.Özel üniv.lere göre avatajı nedir? Birde THK Üniverisitesi havacılık yönetimi için iyi bir tercih midir sizce?
Merhaba,
Bunun cevabını sizle paylaştım. Teşekkürler, başarılar
Bu cevabının yararlı olduğu düşünüyormusun gercekten
Sen kimsin? Bana sen diye hitap etme cesaretine nereden sahip oluyorsun? Ne hakla yorumlarımı beğenmiyorsun? Defol çık sitemden!!!
Merhaba,
Öncelikle belirtmek isterim ki gayet açıklayıcı ve yaralı bir yazı olmuş. Bu yüzden teşekkür ederim. Benim sorum şu yönde olacak. Bu bölüm için bazı özel koşullar var ve siz bu koşulları açıklayıcı bir şekilde ifade etmişsiniz fakat bazı sitelerde bu koşullara ek boy ve kilo sınırlaması olduğu da belirtilmiş. Erkeklerde boy sınırlaması minimum 170 cm olduğu yazıyor ama ben 169 cm boyundayım. Yani 1 cm sorun olur mu? Ya da gerçekten bu bölümün özel koşullarında boy ve kilo sınırlaması var mı?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum…
Merhaba Mustafa Kemal Bey,
İlginize teşekkür ederim. Havacılık Yönetimi için boy kilo sınırlaması olmaz. Kabinle alakalı bölümle karıştırıyorsunuz sanırım.
merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bu bölüm için epey bilgi sahibi oldum merak ettiğim bir şey var hocalar size dersi ingilizcemi anlatıyo ya da kitaptan çevirip türkçemi anlatıyo
Bizim okulda İngilizce ve Havacılık İngilizcesi dışındaki tüm dersler Türkçe işlenir. Tabi yararlandığımız kaynaklar ingilizce olabiliyor ama dersler Türkçe işleniyor
verdiğiniz bilgiler için çok sağolun,yabancı dil için bi sorum olacakdı şimdi lisede normal ingilizce dersi görüyoruz ama normal türkçe gibi konuşamıyoruz nasıl oluyor konuşamazsak giremiyormuyuz acaba?
Merhaba, Sorunuzun cevabını size ilettim. Teşekkürler
Ben bu bölümü okuyorum da staj için hangi bölümde staj yapmamı tavsiye edersin ?
Stajlar havalimanına veya şirkete göre çok değişiklik gösterir ama benim tavsiyem apron tarafında Harekat departmanında staj yapmanızdır
Kardeşim çok güzel bir yazı olmuş bende kızımı Özyeğin üniversitesi havacılık yönetimine göndermek istiyorum İstanbul dışına çıkmak istemiyorum sizce iyi bir tercihmidir yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba,
Teşekkür ederim, üniversite tercihiniz sizin ekonomik durumunuza göre değişebilir ama benim tavsiyem devlet üniversiteleridir. İstanbul’dan Kocaeli’ne üniversite için gelen binlerce öğrenci var yazıda da belirttiğim gibi hatta servisle bile sabah gelip akşam dönenler var. Size tavsiyem İstanbuldaki üniversitelerin kaç yıldır havacılık eğitimi verdiğini ve hangi akademisyenler tarafından eğitim verildiğini araştırın öyle karar verin
Merhaba ben ataturk havalimaninda terziyim apron kartim da var personel kartimda…açiktan lise okuyorum mezun olmama az kaldi..sizce havaalaninda kendi pozisyonumu yukseltmek adina veya guzel bir revizyona tabii olmam açisindan 2 yil sivil havacilik okusam mezun olsam bana katki saglarmi tesekkur…
Merhaba, terzilik ile havacılığın nasıl bir bağlantısı var anlayamadım ama eğer havacılığı seviyor ve istiyorsanız okuyun tabi ki karar sizin..
Merhaba işletme yönetimi son sınıfım dgs ile örgün öğretim Havacılık Yönetimine geçiş yapılıyor mu
Bu soruya yanıt verdim, teşekkürler
Stajlar kaçıncı sınıftan başlıyor ve bölümden mezun olunca herhangi bir hava alanındaişe başlayabilirmiyiz ?
4 Yıllık bölümlerde ilk yılın yazı hariç tüm yıl aralarında yapılabiliyor. Örneğin 2. sınıfı 3. sınıfa bağlayan yaz, 3. sınıfı 4. sınıfa bağlayan yaz ve 4. sınıfın yazı
İşe başlayabilirsiniz, başlayamayabilirsiniz de. Bilemiyorum
Havacılık yönetimi bölümü okuyorum teknik bir bölümmü yoksa meslek elemanı bölümümü
Merhaba, okuduğunuz bölümü bana mı soruyorsunuz?
Merhaba .Benim sorum şu: anadolu üniversitesinin açıköğretim bölümünde 4 yıllık havacılık yönetimi bölümü var. Bu bölümü okumakla hic apron ucak vs. görmemiş birinin normal örgünde okuyan biriyle ayni vasfı taşıyor mu ? Yoksa açıktan bu bölümü okumak bir anlam ifade etmiyor mu düşünceleriniz neler bu konuda acaba
Merhaba, bana mail üzerinden de ulaşmışsınız. Sorunuza yanıt verdim. Kolaylıklar
Merhabalar bende bu yıl aöfden havacılık yönetimi eskısehır ı düşünüyorum ama aöf okusam örgün okuyan kişi gibi işe yarar mı yoksa boşa mı okumuş olurum cvp verirseniz çok memnun olurum teşekkür ederim
Merhabalar,
Bu soru çok geliyor toplu cevap vermek istiyorum:
ÖRGÜN ÖĞRETİM AÇIKÖĞRETİME GÖRE DAHA AVANTAJLIDIR. 4 YIL BOYUNCA HAFTADA 5 GÜN OKULA GİDEN, ÖDEV YAPAN, STAJ YAPAN BİRİYLE EŞİT SEVİYEDE OLAMAZSINIZ TABİ Kİ. İŞ BULABİLİR MİSİNİZ ? BİLEMEM. İŞE YARAR MI? BİLEMEM. BU TARZ SORULAR SORMAYIN LÜTFEN.
Samsun 19 mayis üniversitesinde aynı bölümü okumayı düşünüyor kızım bu okul hakkında bilgisi olan varmi dır teşekkür ederim
Merhaba, Samsun’da okuyan tanıdıklarım vardı. Okulda güzel faaliyetler oluyor gördüğüm kadarıyla. Dışarıdan baktığımda şehir/üniversite/bölümü tavsiye edebilirim ama ayrıntılı bilgiye sahip değilim malesef
merhaba, yazınız için teşekkür ederim. üniversiteye kayıt olurken hangi belgeleri veya raporu istiyorlar? kan tahlili felan mı? ve bu bölüm bittikten sonra tam olarak yapacağımız iş nedir? iki kere okudum yazıyı baya da araştırdım ama tam olarak ne yaptıklarını anlamadım. teşekkürler.
Merhaba, okula göre değişiklik gösterir ama tam teşekküllü sağlık raporu almanız gerekiyor. Diğer sorularınızın cevabı yazıda mevcut, başarılar dilerim
iğneden korkuyorum ama olsun okuycam insallah bu bolumu sagolun 🙂
Merhaba gerçekten faydalı bir yazı olmuş en ince aytırnıtsınakadar 🙂 benim merak ettiğim ve daha önce sorulmuş bir soru olacak Sivil havacılık ve Ulaştırma İşletmeciliğinde boy sınırlaması varmı mesala ben 1.67 boyundayım sıknıtı olurmu ama kabin memuru olarak çalışmak istemiyorum Sivil havacılık ve Ulaştırma İşletmeciliğinde herhangi bir bölümde olabilir sorumu cevaplarsan çok sevinirim:)
Merhaba,
Evet sorulmuştu ve hayır sorun olmaz
Merhaba, öncelikle bu bilgiler icin teşekkür ederim. Bu sene sınava ikinciye hazırlanıyorum ve bu bölümü tercih etmeyi düşünüyorum yalnız sağ gözüm 6 sol gözüm 4 numara miyop. Bazı yerlerde görme bozukluğu sağ sol göz arası çok fark olursa sorun olur normalde sorun olmaz diye okumuştum, benim 2 numara fark var bu dedikleri doğru mu? Eğer sorun olursa bu yaz ameliyatla gözlerimi çizdirmeyi düşünüyorum. Beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.
Merhaba,
Hava kuvvetlerinde pilot olmayacaksanız gözünüzün mükemmel bir şekilde görmesine gerek yok. Miyop arkadaşlarım var sektörde çalışabiliyorlar ama kaş derece detaylı bilmiyorum. Bu konuyu şirketlerin İK departmanlarına veya okullara danışırsanız daha doğru bir bilgi alırsınız
Bende yükseklik korkusu varda ama bu bölümü gerçekten istiyorum ileride uçmayla veya uçağın içinde bir yerde mi çalışılıyor veya derslerde böyle bir şey görüyor musunuz cevabınız için şimdiden teşekkürler
Hayır uçmayacaksınız, yazıda belirttim zaten..
Kalp kapak hastalığı sorun teşkil eder mi?
Bilemiyorum, doktora sormak lazım
Merhabalar havacılık yönetimi okuyum loadmaster olmak istiyorum ancak yazınızda buna değinmediğinizi gördüm bilginiz varsa sorumu cevaplarsanız çok sevinirim. Bu bölümü okuduktan sonra loadmaster olabiliyor muyuz?
Merhaba,
Loadmaster olabilirsiniz. Kargo Havayolu şirketlerinin kriterlerine bakarsanız bu konuda yardımcı olabilir size. Kolaylıklar…
Merhabalar bu bölümden mezun olunca kulede çalışma imkanı var mı yoksa sadece kule için hava trafik kontrol bölümünden mi mezun olmak gerekiyor
Merhaba,
Kule için ya Anadolu Üniversitesi Hava Trafik Kontrol bölümünden mezun olarak ya da DHMİ’nin açtığı kurslarla eğitim alarak yetiştirilerek olabilirsiniz.
Nişantaşı üniversitesi sivil havacılık yukseokuluna bağlı hava trafik kontrol bolumu var onerir misiniz bir de bu ozel yetenek sinavlari zorluk derecesi hakkinizda bilginiz var mı
İngilizce şart mı acaba
Yazıda belirttim, olmazsa olmaz.
Hey there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Thank you! dkbfkbcebdde
Believe me i don’t know to 🙂 By the way thank you …
Aslında okuması çok zor bir bölüm olmasa gerek, işin sırrı sanırım mezun olduktan sonra iş hayatında.
Katılıyorum, iş hayatı çok daha önemli…
Bu bölümden mezun olduğumda kule’de çalışabilir miyim? Bir de çok stresli bir iş olduğu söyleniyor sizce şartları ağır mı?
Merhaba,
Kule için Anadolu Üniversitesinin Hava Trafik Kontrol bölümünü okumanız veya Kpss ve Yds den yeterli puanı aşıp Dhmi’nin kursuna hak kazanmanız gerekir. Stresli evet, havacılık sektöründe çoğu iş streslidir..
Bir de maaşlar hakkında bir bilginiz var mı?
Yazıda belirttim, dikkatli okuyun:)
Merhabalar yazinizi okudum bilgilendirme icin tesekkur ederim ama saglik şartları eksik. Ben diyabet hastasiyim ve tip 1 yani insulin bagimlisiyim bu durum bu bölümü okumama engel olur mu
Merhaba,
Rica ederim, eksik değil çünkü bilgim dahilinde değil:)
Merhaba ben okan üniversitesi havacılık yönetimi burslu okuyorum bölümü bitirip trafik kontrolörü olabilir miyim ? Ya da buna benzer hangi işleri yapabilirim ?
Merhaba,
İlk sorunuzun cevabı yorumlarda var. Yer Hizmetleri ve Havayollarında çalışabilirsiniz
yazınız için teşekkür ederim. ben iş imkanları hakkında biraz endişeliyim. tabii her meslekte vardır işsizlik ama hani bazı meslekler vardır ya mezun olunca okumuş işsiz olucaksın tarzı söylemler yer alır. bu meslek de onlardan biri mi? merakım var okumak istiyorum ama endişelerim de var:(
Merhaba Berfin Hanım, teşekkürler öncelikle. İş imkanları sektör gereği çok farklılık göstermektedir, kendinizi geliştirip sektöre hazırlanırsanız işsiz kalma olasılığınız o kadar azalır.
geliştirmekten kastınız ingilizce öğrenmek, yüksek lisans tarzı şeyler sanırım. Bir de özel üniversite mi daha iyidir devlet mi? çünkü çok fazla devlet üniversitesi yok.
Siz şuan ne yapiyorsunuz. Birde okuma diyenler var İngilizce de kendimizi geliştirsek iş imkani bulunur degilmi
Ben Harekat Memuru olarak çalışıyorum şu an. Her şey derler önemli olan kimin dediği. İş garantisini ben veremem, bilemem…
Merhaba benim sorum şöyle ben hazırlık yönetimi okumayı düşünüyorum bu sırada okurken yabancı dilimi geliştirmek ve ortama atmosfere alışmak bitirdikten sonrada 2.pilotluk eğitimi için başvurmayı peki 2.pilotluk eğitimi aldıktan sonra eğer yapamayacağımı anlarsam tekrar havacılık yönetimine geri dönebilir miyim?
Havacılık Yönetimi okuyarak pilotluk atmosferine ne kadar alışırsınız bilemiyorum. 2. Pilotluk eğitimi çok zorlu ve masraflıdır, yapamayacağınızı düşünüyorsanız hiç başlamayın derim. Dönme konusunda ise puanı aldığınız sürece istediğiniz zaman okuyabilirsiniz
Merhaba, Öncelikle daha 1.sınıftayken çalışmaya nasıl başladınız ve okulu bitirmeden çalışabiliyormuyuz eğer öyle birşey varsa gerçekten hem maddi hemde kendimizi geliştirme yönünde çok faydalı olur.Birde benim puanım kocaeliyi tutturabilecek bir puan ama her ihtimale karşı ikinci öğretim yazma konusunda tereddütteyim kocaelinde ikinci öğretim nasıldır acaba normalden farkları nelerdir teşekkür ederim.
Merhaba, herkes çalışabilir diyemem çok az kişi okurken çalışma fırsatını bulabiliyor. Bunula ilgili yazım var, okuyabilirsin. Normalden farklı akşamları okula gideceksin ve bir miktar harç ödeyeceksin. Bizim okul akşamları hiç güzel olmuyor, umarım birinci öğretim olur..
Merhaba iyi günler ben sayısal ogrencisiyim tercih zamanına az kaldı hangi bolumleri onerebilirsiniz sayısal havacılık bolumleriyle ilgili net bi fikrim yok hangi bolumlere gidersem faydalı olur sizce ?
Merhaba,
Havacılık fakültelerindeki sayısal bölümleri tavsiye ederim. Araştırmak için biraz geç kalmışsın ama Uçak Elektrik Elektronik ve Uçak Gövde Motor bölümlerini bi incele
merhabalar hocam ben işletme 3.sınıf öğrencisiyim örgün olarak okuyorum , bu seneki aldığım puan ile de havacılık yönetimini okuyabiliyorum aöf eskişehirden , sizce örgün okuma ile arasında bir fark olur mu acıktan okumanın birde iş bulurken aöf mezunu olmak bir sıkıntı yaratır mı
Merhaba beyefendi bu bolumde ikinci öğretim okunması ileri için sorun teşkil eder mi bir de sizin üniversitede iö okumayi tercih ediyorum sizin degerli fikrinize ihtiyacım var
Merhaba, sanmıyorum bir sorun teşkil edeceğini. Anadolu Üniversitesi için zorla bence olmuyorsa Kayseri veya Kocaeli olsun ??
Sivil havacilktan havacilik yonetimine gecis varmi?
Sana da merhaba Yunus. Ne sorduğunu anlamadım bence sen de bilmiyorsun ne sorduğunu
Selamün aleyküm abi verdiğin bilgiler için teşekkürler. Sorum şu ; şimdi abi ben orta gelirli bir ailenin çocuğuyum babam beni 4 yıl okutup para harcayacak yani benim dört yılın sonunda bir işim olmalı sorunun kısası havacılık okursam boşta kalma şansım ne kadar yada illa bir yere girebilir miyim ☺️ teşekkükler
Aleyküm selam abicim. Sormak istediğini anlıyorum ama net bir şey söyleyemiyorum çünkü sektörün durumuna göre değişiyor. Kendini yeterince geliştirenler işe girebiliyor
Merhaba iyi günler. Bu bölümle ilgili baya araştırma yaptım ama en faydalısı sizin yazınız oldu öncelikle teşekkür ederim.Okuyan birkaç kişinin videosunda gördüğüm kadarıyla kulelerde çalışabileceğimizi ama kendimizi yeterince geliştirmemiz gerektiğini söylüyorlar fakat siz de başka bir bölüm okumamız gerektiğini yazmışsınız biraz kafam karıştı açıkçası yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.
Merhaba, yorumunuzdan dolayı teşekkür ederim. Kulede çalışmak için bu bölümü okumanıza gerek yok Anadolu Üniversitesinde Hava Trafik Kontrol bölümü okuyarak veya herhangi bir bölümden mezun olup gerekli KPSS, YDS puanlarını alarak kule olabilirsiniz.
Merhaba öncelikle yazınız çok faydalı olmuş teşekkürler.Sorum şu şekilde puanım yetmediği için önerdiğiniz yerleri düşünemiyorum fakat Balıkesir Samsun ve Kastamonu üniversiteleri hakkında bi bilginiz var mı önerir misiniz?
Merhaba,
Sadece Samsun’u öneririm, diğerlerini duymadım bile…
İyi akşamlar,
Hocam çok fazla soru sorulmuş rahatsız ediyorum ama sormak zorundayım yazınızda okula devam ederken hava limanında işe başladığınız belirtmiştiniz benim yaşım 30 oldu bu bölümü okumak istiyorum ama imkansızlık nedeniyle gidemedim. Hem okuyup hem çalışmak zorundayım. Bu şekilde kendi böşümünüze de fayda sağlayacak bir işi nasıl buldunuz biraz bilgi verebilir misiniz. Tercihimi yaptım ama kara kara düşünüyorum nasıl iş bulabilirim diye.
Merhaba,
Yer Hizmetleri şirketleri zaman zaman part-time öğrenci alımı yapabiliyor, ben de o şekilde girmiştim. Sınıfımdan da bu şekilde çalışan arkadaşlarım vardı. Yer Hizmetleri firmalarıyla irtibata geçip ilanları takip edebilirsiniz
merhaba puanım erciyes 2.ogretıme yetıyor ama bıraz masraflıymış İskenderun teknık unıversıtesınde okumayı dusunuyorum dusuncelerınız nedır? Bitırdıgın unıversıte ıs bulma konusunda belırleyıcımıdır?
İş bulma konusunda belirleyici olan sensin ama üniversite hayatın da senin gelişimini belirler…
Merhaba balıkesir havacılık kazandım kocaeli kayseriye gore düşük olsa gerek ama bu 4 yıl içinde kişisel gelişimi tam anlamıyla yukseltirsem dil olur herhangi birşey falan nasıl olur siz değerli yorumunuza ihtiyacım var
Merhabalar ben Hatice Demir bu sene sınava girdim ve puanım geldi böyle bir bölüm olduğunu yeni öğreniyorum ve çok dikkatimi çekti ve beni heyecanlandırdı araştırıyorum havacılıkta akrabalarımız var onlara danışıyorum ama bu bölümü okuyup mezun olmuş biriyle karşılaşmak beni çok mutlu etti yazılarınızı çok bilgilendirici elinize zamanınıza sağlık teşekkürler görünene göre Kocaeli Erciyes üniversitesilerinde bu bölüm geliyor tabi kendi şehirim Gaziantep de de geliyor ama Gaziantep in sıralaması biraz düşük sizce kendi memeleketimde bu bölümü okumalı mıyım şimdiden çok teşekkür ederim
Merhaba, bu soruyu özelden sormuştunuz yanıtladım, teşekkürler
Yazınız için çok teşekkür ederim. Hareket memuru olmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir. Sivil havacılık işletmeciliği okumak isteyen birine hangi üniversiteyi tavsiye edersiniz.
Yazıda belirttim ayrıca diğer yazılarımı da okuyabilirsiniz
Methabalar 2 sene önce bi olaydan sonra psikolojik tedavi gördüm anksiyete bozukluğu duymuşsunuzdur herkeste olabilen birşey şuanda depresif epizodlar tanım var ama ciddi bir hasta değilim sadece belli dönemimi etkileyen bişeydi yani ciddi tanım veya özürüm yok bu bölümü yazmak istiyordum ama bu engel olur diye boşuna yazmak istemiyorum lütfen Bilgi verir misiniz soracağım hiçbir yer yok ?
Merhaba, sağlık raporu alırken Psikologdan da geçiyoruz, bilemiyorum doktora danışmanız lazım
Dershanedeki hocam MUĞLA yi önerdi
Bana ne?
Merhabalar bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim ama aklıma takılan bir soru var şöyle açıklayayım ben Anadolu lisesi mezunuyum ve İngilizcem de bir Anadolu lisesi öğrencisinin nasıl olursa benimki de öyle orta seviye ve gramerim pek iyi değil hazırlık okuyup okumamakta çok kararsızım sizce ne yapmalıyım cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum ?
Hazırlık konusunda daha önce de belirttim. Eğer İngilizceniz sıfır seviyesindeyse ve oturup ciddi ciddi çalışacaksanız okuyun veya üniversite hayatınız boyunca da geliştirebilirsiniz.
Hocam verdiğiniz çok değerli bilgiler için çok teşekkür ederiz. Hocam sizce 2 yıllık sivil havacılık mı yoksa 4 yıllık sosyoloji mı karar veremedik.
Hocam rica ederim de, bu soru biraz değişik değil mi sizce de?
Havacılık Yönetimi İngilizce Okuyorum
Dispeçer olabilirmiyim??
Lisansını alırsan ve alım varsa olabilirsin
merhaba bu bölüm mezunlarının çalışma saatleri nedir ? vardiyalı mı çalışıyorlar ve tatil durumu nasıl yıllık izinle mi yoksa belli günler şartıyla mı ?
Yukarıda bu soruyu cevapladım
Merhaba psikiyatri gecmişligim bulunuyor uyku ilacı ve obsesiflik için 2 sene önce idi sorun teşkil eder mi
Bilemiyorum, psikologa danışmanız lazım
Ben tip 1 diyabet hastasiyim havacilik yonetimi okumama engel olur mu
Merhaba çalışma saatleriniz nasıl? vardiyalı mı çalışıyorsunuz yoksa belli saatler içinde mi çalışıyorsunuz? hafta sonu tatilleriniz var mı?
Merhaba, çalışma saatleri uçaklara göre değişkendir. Operasyonel pozisyonlar belli saatlerde çalışmazlar. Tatil günlerimiz var elbet bazen haftasonuna geliyor
Merhaba ben iki yıllık sivil hava ulaştırma işletmeciliği okuyup dgsyle havacılık yönetimine girmeyi planlıyorum mezun olduktan sonra da loadmasterlığı çok istiyorum sorum şu havacılık işletmeliği dışında iki yıllık tavsiye edebiliceğiniz bi bölüm var mı ya da çevrenizde iki yıllık okuyup dgsyele havacılık yönetimine giren var mı? Cevaplarsanız çok memnun olurum teşeklürler
Merhaba, başka bölüm yok tavsiyem hele 2 yıllık hiç yok… 2 yıllıktan 4 yıllığa yükseltenler vardı sınıfta. Başarılar
Beyefendi eskisehir kocaeli gibi un yapmış yerlerden bahsediliyor havacılık alanında ben aksine muglada okumak istiyorum puanı düşük ama dil alanında çok çalışacağım sizce mugladan böyle mezun olmak nasıl olur lutfennnnn soruyu es geçmeyin
Nerede okuyacağınıza siz karar verirsiniz, bana danışıp kendinizi ikna etmeye çalışmayın lütfen. Benim tavsiyelerim bellidir, yazıda yazıyor
Muglada hava üssü var bu havacılık yönetimine katkı sağlar mi teşşekürler
Sağlamaz
Bende bu sene Okan üniversitesi bu bölümü yazmayı planlıyorum sizce eğitim nasıl .bu bölümde başörtüsü sıkıntısı olmaz demişler ama yinede okuyan var mı böyle
Malesef çok bilgim yok kulüpleri var onu biliyorum. Başörtüsü sorun yapmayan şirketler var evet
Merhabalar havacılık yönetimi bölümünü tercih etmek istiyorum ama renk körlüğü teşhisi konuldu sağlık kurulu tarafından bu bölüme ve işe gitme de zorluk olur mu?
Doktora danışın renk körlüğü sorun olabilir
Merhaba sivil havacılık yönetimi bölümünü tercih etmek istiyorum ösym nin koşul ve açıklamalarında bulunmamasına rağmen Kastamonu üniversitesinin sayfasında kabul ve kayıt şartlarında görme eksikliği bulunmaması gerektiği yazıyor ben miyopum ve gözlük kullanıyorum görme sınırı nedir bilgilendirirseniz sevinirim.
Merhaba, sınırı bilmiyorum ama gözlüklü çalışanlar var
Merhabalar. Öncelikle yazınız çok güzel çok faydalandım. Ben Kocaeli üniversitesi ve Muğla sıtkı koçmanı yazacağım.Kocaeli sıralamamdan biraz yüksek gelmeyebilir fakat kocaeli’den sonra sıralamada kayseri Erciyes üniversitesi geliyor ancak ben uzak olduğı için orayı değil de Muğla sıtkı koçman üniversitesini 2.tercihim olarak yapmayı düşünüyorum.Sizin tavsiyeniz nedir kayseri mi yoksa Muğla mı hangisi eğitim açısından daha iyidir bilginiz var mıdır? Teşekkürler.
Kayseri derim ben
Merhabalar ,bu bölümü okuyarak hostes olma gibi bir şansımız var mı ? Şimdiden teşekkür ederim
Merhaba yazınız çok faydalı olmuş teşekkür ederim
Ben ailevi akdeniz ateşi(FMF) hastasıyım fakat bu bölümden sonra icra edeceğim mesleklerde bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum sizce heyet sağlık raporu alırken sıkıntı yaşar mıyım? doktor olmadığınızın farkındayım ama yine de sormak istedim
teşekkürler
Merhaba, malesef bu konu hakkında bilgim yok
Biliyorum o kadar sıkıci sorular geliyor ama konyada havacılık okuyup dil alanında gelişim sağlanması nasıl olur?
Güzel olur 🙂 Ama C1 seviyesi olsun İngilizce ??
Hocam İng Havacılık Yönetimi Okuyorum Staj için nereye başvurayım sizce?
Merhaba yazınız için teşekkürler. Bu bölümü okuduğumuzda türk hava yollarında çalışabiliyor muyuz?
Alırsa çalışabilirsiniz tabi
Maaşları ne kadar bı bilginiz var mı özelde ya da devlette
Merhaba, direkt maaşı sormanız biraz garip ama şöyle yanıtlayayım: Devlette asgari ücretin 2-3 katını bulabilir maaşlar, özelde ise 1,5-2 katı..
merhaba içeriğiniz için teşekkürler. Bir kaç yerde okulun hazırlığının yetersiz olduğunu okudum. Malum bu bölümde ingilizce çok önemli sıralamam gelişim üniversitesi ingilizce tam bursluya da yetiyor.
Sizce hangisini önce yazmalıyım çok kararsız kaldım ve İstanbulda yaşıyorum kampüse ulaşımım zor olur mu kampüsün etrafında yurt olanakları var mı? şimdiden teşekkürler
Teşekkürler Zeynep Hanım.Gelişim Üniversitesi Avcılarda Metrobüsle ulaşım var ama Kocaeli’ni kastediyorsanız Kocaeli tabi ki. Şimdi bir duyuru yapacağım kişisel algılamayın: ARKADAŞLAR ÖZEL ÜNİVERSİTELERDE YAZAN İNGİLİZCE EĞİTİMLER %100 İNGİLİZCE DEĞİL. Tavsiye ettiğim üniversiteler yazımda mevcut bana ayrı ayrı şu üniversite nasıldır bu üniversite nasıldır diye sormayın. Hangisine gitmek istiyorsanız ona gidin!
Kocaeli Üniveristesi havacilik ikinci ogretim yıllık veya dönemlik kaç lira bilginiz var mi
Kocaeli Üniversitesi Havacılık yönetimi 3.sınıf öğrencisi 1000 küsür demişti senelik ama yinede araştır
Bu bölümün harc ücretleri ne kadar açık öğretimden başvuracam bi soru daha
mezun olduk diyelim 🙂 iş başvurularında yaş şartı aranıyor mu acaba
Harç ücretlerini bilmiyorum, kaç yaşındasınız bilmiyorum ama genelde genç tercih ederler sanırım
Merhaba iyi günler.Ben bu sene YKS ye girdim ve tercihimi yaptım.Şuan da tercih sonuçlarını beklemekteyim.Çok büyük olasılıkla Kocaeli veya Erciyes Havacılık Yönetimi gelecek.Yazınızı baştan sona okudum.Eğer okul sürecini verimli geçirip kendimizi geliştirirsek mezun olduğumuzda Kocaeliden veya Erciyesten mezun olmam bir şey farkeder mi? Herşeye para gözüyle bakılmaması gerektiğini düşünmekle birlikte paranında hayatımızı idame ettirmemiz için ne denli önemli olduğu aşikar.Siz üniversite okurken çalıştıgınızı yazmışsınız.Bu süreçte staj mı yaptıniz yoksa nornal maaşlı bir personel olarak mı çalıştınız? Şuan Türkiye şartlarına göre maddi durumunuz nedir ?Teşekkür ederim emeğinize sağlık iyi çalışmalar
Merhaba ,
Hayırlı olsun.
Maaşlı personel olarak çalıştım, onunla ilgili de yazım var. Türkiye şartlarında “Allah’a şükür geçinip gidiyoruz ” konunundayım 🙂 Ben teşekkür ederim
Merhaba ben balıkesir üniversitesini kazandım diğer illere gore düşük kişisel gelişimi yükselterek is bulma imkânı nasıl olur sizce… tessekurler
merheba Kaan bey, yazınızı okudum ve çok güzel yol gösteren bir yazı olmuş. Emeğinize yüreğinize sağlık çok teşekkür ederim. Benim sorum şu olacaktı: AÖF Havacılık Yönetimi okuyorum ben, okul bitene kadar ingilizcemi bayağı geliştirmek istiyorum esktradan hangi dili geliştirmeliyim? son olarak şunu sormak istiyorum, açıktan okuduğum için bölüm ile ilgili hangi işte çalışmamı önerirsiniz? şimdiden çok teşekkür ederim 🙂
Kazım demek istediniz sanırım, teşekkür ederim ? Arapça, Rusça, Almanca tavsiye ederim. Hangi iş senin için uygunsa tabi ki
Merhaba ben ikinci üniversite olarak Anadolu üniversitesi havacılık yönetimine başvurmak istiyorum . Dersler yüzyüze mi oluyor yoksa pc den mi veriliyor. Birde bu bölümü bitirince iş bulma imkanı nasıl?
Dil disinda hangi alanlarda kendimuzi gelistirmeliyiz
Birçok konu var, diğer yazılarımı takip ederseniz bilgi alabilirsiniz
Merhaba. Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Şöyle bir sorum olacak; İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum ve Havacılık Yönetimi okumak gibi bir isteğim var. Muhtemelen AÖF’ye başvuru yapacağım. Önerir misiniz?
Açıktan okuyun bence de çünkü bir lisans bölümünden mezun olmuşsunuz elinizde bulunsun o seçenek de.
öncelikle yazınız için çok teşekkürler
istanbul bilgi üni.de 2 yıllık kabin hizmetlerini bitirdim anadolu üniversitesi havacılık yönetimini açıktan okumak istiyorum bu kayıt işlemleri sınavları açıköğretim harcları hakkında bi bilginiz varmıdır ve kabin hizmetleri için sağlık raparu alırken minimal düzeyde renk körlüğüm çıktı ordaki doktarlar kabin hizmetleri için sorun teşkil etmez dediler raparumu verdiler okuldada kayıt işlemlerinde bi sıkıntı olmadı acaba anadolu üniversitesinde ve havacılık meslek hayatımda bi problemle karşılaşabilirmiyim
şimdiden teşekkürler
Merhaba, kayıt işlemleri ile ilgili bir bilgim yok doğal olarak. Öğrenci işlerinden öğrenebilirsiniz diye düşünüyorum. Sektörde renk körlüğü çok problem olmaz
ama kayıt olurken istedikleri tam teşekkellü hastane raporunda (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb) gibi ibare var özel koşul ve açıklamalar 49. maddesinde
Selamün aleyküm serif bey yazınız için teşekkür ederim.
Sorum bu şekilde olacak : Havacılık yönetimini okurken Havacılık şirketlerinde çalışabilme imkanımız olabilir mi ?? Hem kendimizi geliştirmek, tecrübe edinmek ve Okuma masraflarını karşılamak için olabilir mi ?? Görüşünüz nedir bu konuda ??
Teşekkürler ?
Aleyküm selam, rica ediyorum. Evet olabilir bu şekilde çalışanlar var. Ben de bunlardan biriyim, bununla ilgili yazım var ‘Havacılık’ sekmesinden okuyabilirsiniz 🙂
Merhaba abi ben de bu sene kou havacılık yönetimini kazandım muhtemelen mezun olduktan sonra yer hizmetlerinde senin de dediğin gibi asgari ücretin 1.5 2 katı gibi bi rakamla çalışıcam sorum şu bu sektörde yükselmek için uzun yıllar çalışmalıyımız yoksa bir çok sektörde olduğu gibi torpil işleriyle mi yükselebiliriz ?
Merhaba dostum, hayırlı olsun. Sana bağlı bu, çok hızlı yükselenler de var. Torpil her yerde var …
Merhaba yazınızı çok iyi buldum bu yararlı bilgi için teşekkür ederim.Benim bir sorum olacaktı. İstanbul Aydın Üniversitesi 3.sınıf havacılık yönetimi öğrencisiyim. 3.sınıfta zorunlu staj yapmamız gerekiyor bunun için atabileceğim adımlar nelerdir? İngilizce seviyem b1 ile b2 arası diyebilirim.
Merhaba, staj konusu her geçen gün öğrenciler ve şirketler için çıkılmaz bir hal almaktadır. Çok fazla öğrenci var ve staj yapabilecekleri kurum sayısı çok az. Bu durumda şirketler ya çalışan yakınlarını ya da gerçekten faydalı olabileceğine inandığı kişileri staja kabul ediyorlar. Biz Herkes İçin Havacılık Derneği olarak üyelerimize staj ayarlamaya çalışıyoruz. Kolaylıklar…
Merhaba ben acikogretimde maalesef staj yok bu konuda yardım edebilir misiniz ?
Havacılık yönetimini okurken formasyonla sivil havacilik öğretmeni olunabiliyor mu?
Hiç duymadım, oluyorsa da ben bilmiyorum..
abi heyet raporu neleri barındırıyor nerelerde yaptırabilirim?
Bir çok birime uğrayıp tetkik edildiğiniz bir rapor. Hastanelerde yaptırabilirsin?
Merhaba benimde bir sorum olucaktı.Öncelikle bu bilgilendirici yazınız için size teşekkür ederim.Ben şu anda su altı teknolojileri öğrencisiyim ve bölümü bırakıp havacılık yönetimi bölüm için tekrar hazırlanmayı düşünüyorum fakat kolumda dövmem var.Mezun olduktan sonra dövmem iş hayatımda bir sorun yaratır mı bunu öğrenmek istiyorum.
Yer hizmetleri şirketlerinde YARATMAZ.
Merhaba. Ben açıktan 2 yıllık sivil hava ulaştırma işletmeciliği okuyorum. Bu sene Havacılık yönetiminin örgün bölümü için tekrar hazırlanacağım. Sizce benzer bölümü tekrar okumak mantıksız mı? Bir de devlet üniversitesi olursa daha iyi yazmışsınız ama Türk Hava kurumu üniversitesi vakıf olmasına rağmen daha iyi değil midir?
Merhaba, önemli olan gerçekten dersleri öğrenmeniz ve İngilizce seviyeniz. THKÜ hakkında bilgim yok malesef…
Merhaba 2 senelik hava lojistiği bölümü okuyorum dgsyle havacılık yönetimine geçip 4 seneliğe tamamlama planım var havacılık yönetimini bitirdikten sonra loadmaster olarak çalışabiliyor muyuz yani fazladan sertifika almamıza gerek var mı?
Bide sakalları kestiriyorlar mı cidden ?
Loadmaster olmak kolay değil alımlar çok az. Bazı şirketler kestiriyor, yer hizmetlerinin hepsinde mecburi
Renk körlüğü olan biri bunu okuyabilir mi bir engel olur mu sivil hava ulaştırma işletmeciliğinde de engel olur mu
Yer hizmetlerinde problem olmuyor ama bazı departmanlarda problem olabilir
Merhaba ben kabin hizmetleri ve havacılık yönetimi arasında kaldım, kabin hizmetleri okuyup havacılık yönetimine geçiş yapılabiliyor mu acaba,bir de iş bulma konusunda fark var mıdır?
Merhaba, havacılık yönetimi okursanız daha farklı iş kollarında çalışabilirsiniz. Kabin hizmetleri kısıtlar sizi
Merhaba 12. Sinifim ve bu bölümü düşünüyorum fakat İngilizcem çok kötü üniversitede veya işe alimda bu bana zorluk yaratirmi yada ingilizceyi üniversitede de halledebilirmiyim ?
İngilizcen çok kötüyse hiç gelme, bu konuda bu kadar netim. Üniversitede öğrenebileceğine inanıyorsan senin bileceğin iş.
Merhabalar yazınız çok faydali bir ssorum var ben tesettürlüyüm mezun olduktan sonra is hayatımda sorun teşkil eder mi ?
Çoğu şirkette etmez, yazıda belirttim…
Havacılık yönetimi bölümü okumadan havaculık yönetimi işini yapabilir miyim ? ( matematik – fen bölümü öğrencisiyim)
İngilizcen varsa kesinlikle yapabilirsin
Merhaba öncelikle teşekkür ettim yazınız için benimde size bir sorum vardı benim kolumda faça var bölümde veya iş hayatımda sıkıntı yaratırmı mülakatlarda falan birde bu bölümü bitiren biri havaalanında yönetici olarak çalışabilir mi (müdür /müdür yardımcısı ) , atamaları iyi mi önü açık mı diye sorsam daha iyi olur biraz uzun oldu ama kusura bakmayın şimdiden teşekkürler .
Merhaba, rica ederim. Faça derken? Müdür, müdür yardımcısı derken?
Kolumda jilet izleri var
Bu bölümü okuyan biri havaalanı yöneticisi olabilir mi ?
Merhaba bana bu bölümün kpss si hakkında bilgi verebilir misiniz
Bu bölümün Kpss’si yok. Devlette alım yapılan pozisyonlar var(Follow Me, Sms, Aim) onlar da tüm bölümlere açık
İngilizce bilmek gereklimi
Kesinlikle gerekli, hatta en önemli şart diyebiliriz
Çok güzel anlatmışsınız elinize sağlık.
Benim sorum şu Selçuk üniversitesinde havacılık yönetimi okuyorum fakat yukarda yazdığınız üzere Erciyes üniversitesini tavsiye etmişsiniz yatay geçiş yapmalı mıyım sizce ?
(1. Sınıfım)
Merhaba,
Öncelikle teşekkür ediyorum. Geçiş konusunu siz bilirsiniz. Üniversite dışında kendinizi geliştirmeye bakın derim
Merhaba, Ben (İngilizce Havacılık Yönetimi Öprencisiyim) Fakat Dersler Aşırı Zor Olduğu İçin TR ye geçip dışarıdan İngilizce alıp Kendimi geliştirsem olur mu siz Hangisini Önerirsiniz??
Merhaba, ingilizce düzeyi üst seviye olması şart mı? Vasat seviyeli birisi tercih edebilir mi?
Merhaba, orta seviye kabul edilebilir ama yükselmeniz zor olur. En iyi hale getirmeye çalışın
Merhaba abim, yazın için çok teşekkürler ayrıca Twitter ve İnstagramdan takibindeyim. Soruma gelince de bu bölümden sonra girecegimiz işte en en yüksek nerede olabiliriz ? Ayrıca kayseriyi düşünüyorum tavsiye etmişsin sende daha fazla bilgin varsa yazabilirmisin etkinlikler vs. Cevabın için şimdiden teşekkürler, başarılar abim…
Merhaba abicim, çok teşekkür ediyorum. Yer Hizmetlerinde başlayıp şef, müdür, genel müdür olanlar var. Havayolu şirketlerine geçiş yapanlar var. Yani her şey mümkün ? Tavsiye ettiğim üniversiteler yazımda var okurken mümkün olduğunca aktif olup İngilizceyi geliştirmek lazım. Başarılar
Tesekkür ederim abim, başarılar 🙂
Ya abi bi şey sorucam çok güzel olmuş yazı harbiden bütün her şeyi anlatmışsın ama ben sayısalım ve bu bölümün üst mevkisini okumak istiyorum söylediğiniz gibi sayısal için olan ve iş imkânı yüksek dediginiz bölüm tam olarak hangisi oluyo anlatır mısınız bi de iletişime geçeceğim herhangi bi numara bulamadım arkadaslarinizdan
Bahsettiğim teknik bölümler Uçak Gövde Motor ve Uçak Elektrik Elektronik.
Merhaba ben 11.sınıf lojistik öğrencisiyim ileride hava yönetimi okumayı düşünüyorum seneye stajım var ve bu stajımı cengiz topel hava limanında gerçekleştirmek istiyorum bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz eski bir çalışanı olarak faydanız dokunabilir mi
Merhaba, 18 yaşını doldurmamış stajyer alamıyorlar malesef. DHMİ ile görüşebilirsiniz belki yardımcı olurlar. Kolaylıklar
Abi yazın çok güzel bikgili birşey sormak istiyorum ( %100 İngilizce Havacılık Yönetimi Öprencisiyim) Fakat Dersler Aşırı Zor ve İngilizce olduğu için anlaması zor… Türkçe Hacacılık Yönetimine geçip dışarıdan İngilizce alıp Kendimi geliştirsem olur mu siz Hangisini Önerirsiniz??
Merhaba, zor diye okuldan kaçılmaz. Ne kadar zor olursa o kadar kendini geliştirirsin. Eğer faydasız olduğunu ve dışarıdan İngilizce’ni daha iyi geliştirebileceğini düşünüyorsan sen bilirsin tabi ki
Merhaba birşey sormak istiyorum sizce havaalanında çalışmak için havacılık yönetimi veya sivil havacılık gibi bölüm okumak zorunlu mu yoksa 4 yıllık bi lisans mezunu olmak yeterli mi? Bu arada bilgileriniz için çok sağolun…
Merhaba, hayır zorunlu değil hatta çoğu şirket havacılık mezunu şart aramıyor.İngilizcenin önemini tekrar hatırlatır, başarılar dilerim…
merhablar ben 12. sınıfım ve eşit ağırlıktan bu bölümü tercih etmeyi düşünüyorum bu bölümü okumak için hangi dersten kaç net yapmak gerekir teşşekkürler
Merhaba, şu anki puan sistemini bilmiyorum malesef ama çok fazla net yapmaman gerektiğine eminim. Başarılar dilerim…
Merhabalar, öncellikle yazınız için teşekkürler. Sorum dispeçerlikle alakalı olacak. Şu ara gözüme takılan bir meslek olduğundan merak ettim, dispeçer olmak için asgari bir eğitim gerekiyor ama bazı yerlerde duyduğuma göre havacılık yönetimi bölümünü okumak bu eğitimin yerine geçebiliyormuş. Bu doğru mudur acaba? Eğer bu bölümü bitirirsem kursa yazılmadan lisans sınavına girmem gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Cevaplarsanız mutlu olurum,internette bu konuda kesin bir bilgiye bir türlü ulaşamadım. Saygılar.
Merhabalar, okuduğunuz ve soru sorduğunuz için ben teşekkür ediyorum. Hayır geçmez, havacılık yönetimi bölümünde öğrenciler dispeçerlığa hazırlanmaz. Aldığınız Hava Trafik Sistemleri, Temel Harekat, Meteoroloji gibi dersler belki dispeçerlığın bir kısmını öğretmiş olur ama sınavı kazandırmaya yetmez. Bunun için kursa gidip lisans almanız daha mantıklı olacaktır. Saygılarımla
Tavsiyeniz üzerine anadolu üniversitesini araştırdım ancak hava yönetimi bölümünü göremedim ben mi göremedim yoksa eskişehir teknik üniversitesinimi kastediyordunuz
Merhaba, yazıyı yazarken üniversiteler henüz bölünmemişti. Eskişehir Teknik Üniversitesindeki Fakülteyi kastediyorum doğrudur.
Merhabalar,öncelikle bu detaylı yazınızdan dolayı teşekkür ederim kafamdaki soru işaretlerinin birçoğunu sildi.Ama şunu merak ediyorum hem çalışıp hem okumak için ikinci ögretimi tercih etme niyetindeyim ama burç parası isteniyor ne kadar olduğu hakkinda bilginiz var mi?Birde siz çalışırken ders saatlerinin çakıştıgı zamanlarda ikinci ögretimlerle girdiğiniz yazmışsınız ders işlenişi farki var mi?
Merhaba, teşekkür ederim. En son 700 küsür TL idi. Aynı konu işleniyor fark yok fakat isteyen 2. öğretimle derse giremez dersin hocasının kabul etmesi lazım. Kolaylıklar…
Selam,kararsız kaldığım bir sorum olucaktı.Ben bu sene Thk da hazırlık okudum ve bitirdim.4 sene THK da okumak istemediğim için(konumu,parası vs.) 2 yıllık Kapadokya Üniversitesine geçmeyi düşünüyorum.Uçuş Harekat Yöneticiliği ya da SHUİ okumayı düşünüyorum.Daha sonra 2 yıldan sonra işe atılmak istiyorum.Sizce bu mantıklı bir hareket mi yoksa 4 yıl THK da okumak daha mı mantıklı? Yatay geçiş süresindeyiz lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim
Merhaba, 2 üniversite de bilgim dahilinde değil. Ben hep 4 yıllık üniversiteleri öneririm, karar sizin, kolaylıklar.
Havacılık Yönetiminden(4 yıllık) mezun olsam da 2 yıllık SHUİ ya da Uçuş harekat yöneticiliği’nden mezun olsamda en sonunda KPSS ye girmek zorundayım değil mi? Atanmak için 2 yıllıkta olsa 4 yıllıkta olsa KPSS’ye gireceğim değil mi? Ayrıca 2 yıllık SHUİ okuyup daha sonrasında Dispatcher sınavlarına girmem mümkün mü?
Merhaba, Kpss ile nereye gireceksiniz? Bence hangi Kpss’ye girmek istediğinizi ve hangi meslek için girmek istediğinizi iyi araştırın.
Merhaba, 4 yıllık üniversiteyi başarıyla tamamladıktan sonra dispatcherlık için eğer yanlış araştırmadıysam kurslara vs girip, SGHM nin düzenlediği sınavdan şartlara uygun başarılı olup Hereket memuru olarak işe başlayabiliyormuşuz.Sorum şu bu kursa ve sınavlara hazırlanırken Havaalanında yer hizmetlerin de, apron da vs.çalışıp dispatch sınavından başarılı olup yükselebilir miyiz? Ayriyetten yazınızda görmediysem affedin havacılık yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra özel sektörde işe başlayabilir miyiz? KPSS e girip memur olmak yerine.
Merhaba, yanlışlık olmuş sanırım. Dispathcerlik ile Harekat Memurluğunun alakası yok. Özel sektörde başlayacaksınız zaten devlete giren binde bir.
Merhabalar Osman Bey. Size şu konu hakkında danışmak istiyorum:
-Ben lise son sınıf öğrencisiyim ve sınav sonucuma göre Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ni tam burslu kazanma ihtimalim var. Bu konu hakkında bir bilgim olmadığı için size danışmaktayım. Devlet üniversitesi önermiştiniz. Sizce THK Üniversitesinin prestij açısından beni rakiplerimin önüne atma ihtimali var mıdır? Ve acaba neden devlet üniversitelerini daha çok öneriyorsunuz? Umarım vereceğiniz cevap benim için geç olmaz. Şimdiden teşekkür ederim 🙂
Merhaba, Osman kim?
Hangi prestij?
Tecrübelerime ve çevreme dayanarak daha çok devlet üniversitesi öneriyorum. Bir sürü para verip apron görmemiş hocalardan eğitim almak isterseniz yine siz bilirsiniz. Kolaylıklar…
İskenderun teknik üniversitesi Havacılık Yönetimi bölümü tutuyor okumalı mıyım? Cevap verirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim ?
Merhaba, o kararı ben veremem. Ben bölümü eksisiyle artısıyla anlattım karar sizin. Unutmayın ki pandemi nedeniyle 2 dönem mezunları işsiz, yani okursanız rakibiniz çok olacak…
Merhaba . Havacılık yönetimi aöf den örgün uçak teknisyenliğine geçiş yapılabilir mi
Yapılamaz diye biliyorum ve bence yapılmaması da gerekir. Uçak Teknisyenliği AÖF’ten girilecek, basit bir bölüm değildir.
Merhabalar, Türkiyedeki üniversitelere puanim yetmiyor bende Kibrista ingilizce olarak okuyayim diyorum. Herkes Türkiyede olmuyorsa bu bölümü okuma diyor ama ben bir de okumus ve meslegini yapan birisine sormak istedim bunu. Cevaplarsanız cok memnun olurum.
Merhaba, tavsiye ettiğim üniversiteler yazıda mevcuttur.
Merhaba.Matematiğim çok kötü aşırı bi zorluk çıkartırmı?
Merhaba, çıkarır!
Havacılık alanında daha kolay iş bulmak adına hangi bölümleri tercih edilmeli sizce ( pilotluk hosteslik hariç) teşekkürler
Merhaba, keşke her şeyin kolayı, kesin yolu olsa… Bilmiyorum, siz öğrenirseniz bana da söyleyin.
İyi günler bilgi için teşekkürler öncelikle bu bölümü okuduktan sonra DGS sınavi ile başka bolume gidebiliyormuyuz mesela pilotaj gibi
İyi günler teşekkür ederim. Tabi ki Pilotaja geçmek o şekilde mümkün değildir
Havacılık yönetimi mezunu türk hava yollarında hangi bölümlerde iş imkanı bulabilir
Mezunlardan havayollarına giren çok az, genelde yer hizmetleri şirketlerinde çalışıyorlar. Yazıda da belirttim.
Merhabalar, şu anda halihazırda bir lisans programına kayıtlıyım. Açıköğretimden havacılık yönetimi okumayı düşünüyorum. Sizce bu sektörde şu anda okuduğum lisans veya herhangi bir lisans programının iş konusunda bir artısı olur mu?
Okuduğum bölümü soracak olursanız mimarlık okuyorum.
Merhaba, bence çok mantıksız olur. Birbirini tamamlamayan, alakasız iki bölüm…
hocam uçak teknisyenliği okuyorum aöf den havacılık yönetimi okusam peki bana artısı olurmu maaş, sektörde ilerleme konusunda teşekürler
Çok okuyan var o şekilde, örgünü işe yaramayan bölümün açıköğretimi de bi işe yaramaz bence. Sadece havacılık bilgin artmış olur ve sektörü daha geniş görebilirsin. Sen bilirsin…
Merhaba notta belirttiğiniz gibi bu yıl çoğu üniversitede açıldı bölüm.Ben ESTÜ de okumak istiyorum.Hala bu meslekten iş bulabilme veya ilerleme şansım olabilir mi?
Merhaba,
Bilemiyorum geleceği kestirmek şu durumda çok zor. Okuyacaksanız en iyi üniversitede okumanız mantıklı olur ama ??
merhaba sağlık sertifikası nasıl alınır ve hangi polikinliklerden alacağım anlatırsanız sevinirim.
Sağlık sertifikası dediğiniz tam teşekküllü sağlık raporuysa devlet hastanelerinden alınabiliyor.
Teşekkürler. not olarak devlet hastaneleri ve şehir hastaneleri randevusuz almıyor. özel düşünenler 600 tl ücreti oluyor bilginize ( kayseri dünya hastanesi).
merhaba. Mezun olduktan ne kadar zaman sonra iş buldunuz peki ?
Merhaba,
Diğer yazılarımdan da göreceğiniz üzere Üniversite 1. sınıfta girdim işe.
Peki kayıt için sağlık raporu hariç hangi belgeler gerekiyor.
Merhaba istanbul üniversitesi sivil hava ulaştırma işletmeciliğine tercih yaptım aöf den acaba heyet raporunda kullandığım psikiyatrik ilac sorun teskil eder mi ? Daha sonra dgs ile anadolu universitesine gecis yapmak istiyorum ama bu yil baslayan psikiyatrik ilac kullanimim etki ediyomu raporu arastirdim bulamadim hicbiryerde insallah etmiyordur :/
Merhaba, AÖF için de heyet raporu mu istiyorlar? Bilmiyorum, heyet raporunda kan alma var orada çıkar belki. Kolaylıklar…
Merhaba, yazınızı sonuna kadar okudum gerçekten çok faydalı oldu elinize kolunuza sağlık fakat bir konuya takıldım. Fiziksel ve psikolojik olarak kontrolden geçeceğimizi yazmışsınız, ben okb hastasıyım (obsesif kompulsif bozukluk). Bu hastalık bu bölüm için bir engel olur mu bilginiz var mıdır?
Merhaba, öncelikle teşekkür ederim. Sorunuzun cevabını inanın bilmiyorum. Kolaylıklar…
Merhaba izmir katip çelebi Turizm rehberliği ve seyehat işletmeciliği (4 yıllık) okuyorum 2. üniversitem olarak da Anadolu üniversitesi havacılık yönetimi (4 yıllık) bölümünü düşünüyorum ingilizcem ve rusçam var havaalanlarında iş bulma ihtimalimi arttıran etkenler olabilir mi sizce havacılık sektörüne yönelmek istiyorum da
Merhaba, olabilir hatta okumasanız da havalimanında çalışabilirsiniz. Fakat şu dönem herhangi bir alım olur mu pek emin değilim.
Öncelikle teşekkür ederim zaman ayırdığınız için fakat bir sorum daha olacak uçuş operasyon yönetimi için havacılık yönetimi mezunu olmanın da yeterli olduğu söyleniyor buraya kadar yükselmek mümkün müdür sizce?
Bir sorum yok ama yazınız o kadar iyi ki tebrik ediyorum. İnşallah hepimizin etrafında sizin gibi bilgili, samimi ve gerçekçi insanlar olur. İyi günler✈️??
Çok teşekkür ederim, bir nebze faydam olduysa ne mutlu bana?
Merhaba ben yazınızı her gün okuyorum ciddi ciddi çünkü bu bölümü çok istiyorum:)
Devlet te okumanın faydası ne acaba ?
Yazınızı kaç kez okudum ama buna fazlasıyla deginilmemis .
Kafam çok karışık devlette okumam iş imkan çevremi daha mı genisletir?
Merhaba,
Özel üniversitelerin verdiği eğitimi yeterli bulmuyorum. Tavsiye ettiğim üniversiteler tecrübeyle sabittir.
Neden ozel degil de devlet üniversitesinde okumalıyız? Bize ne katkı sağlar bu?
Yorumlarda daha önce yanıtladım. Ben kendi tecrübelerime göre öyle bir tercih yapardım, tercih sizin. Ayrıca tüm devlet üniversitelerini de tavsiye etmiyorum 3 üniversite var yazıda.
Merhaba,lise son sınıfım ve havacılık yönetimi okumayı düşünüyorum acaba pilotlukta ve hosteslikte olduğu gibi dövme konusunda bir kural var mı ? Döveme’nin görünür bir yerde olması işe alınmama engel mi ?
Merhabalar, bu konu şirketlerin kendi alım politikalarına bağlıdır. Genel bir kural bu konu hakkında. Görünür yerde dövmesi olan sektörden çok arkadaşım var.
Merhaba. Yazınızı okudum gerçekten her şeyi ayrıntılı bir şekilde anlatmışsınız teşekkürler. Benim de bir sorum olacaktı. Havacılık yönetimi bölümünü kpss ye girmeden iş bulmak mümkündür. Kpss ye girmek zorunlu mudur?
Merhaba, teşekkür ederim. Yazıda bahsettim yorumlarda da çok geçiyor. KPSS dahilinde çok az alım olur, mezunların büyük çoğunluğu özel şirketlerde işe başlar.
Merhaba, havacılık okumayı düşünüyorum. Mesai saatleri hakkında bilgi verebilir misiniz? Saat kaçla kaç arası çalışılıyor?
Gece çalışma var mı?
Merhaba, genelde vardiyalıdır 8/5 çalışma düzeninde bazı departmanlar olsa da havacılığın içinde olacaksanız vardiyalı çalışırsınız, bunu göze almalısınız.
Öncelikle emeğinize , sabrınıza sağlık . Vakit ayırıp dönüş sağlayabilirseniz çok memnun olurum . Ben Kıbrıs Girne Amerikan Üniversitesi 3. sınıf (%100 burslu %100 ingilizce 3.94 GNO )öğrencisiyim . Sizlerin de aktardığı gibi maalesef ki bizlere her kişi, görevi kadar bilgi aktarıyor ancak mezun olduğumuzda ne ile karşılaşacağımızdan çok fazla haberimiz yok. Mezun olduktan sonra Ailem ‘in Ankara’da yaşaması nedeni ile Ankara’ da çalışmayı başlamayı planlıyorum. Sizlerden ricam Mezun olmadan önce Havaalanında işe başlama bağlamında öncelikli olarak seçilebileceğimiz ne gibi belgeler, eğitimler ekleyebiliriz. Vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim .
Merhaba, öncelikle teşekkür ederim ve tebrik ederim. Öncelikle sertifika biriktiricem, CV’me eğitimleri yazıcam diye telaşa girmeyin. Bunun yerine 1 kelime daha İngilizce öğrenseniz size daha çok şey katar. Havacılıkta çalışanların ekip çalışması, kriz yönetimi, süreç yönetimi gibi nitelikleri olmalı. Bunlar üzerinde kendinizi geliştirebilirsiniz. Bir de sektörü yakından takip etmek, bol bol makale/haber okumak da önemli. Kolaylıklar…
Abi merhaba ben lise 1. sınıf öğrencisiyim. Mesleğe baya ilgim var babam sayesinde, kendisiyle aynı kurumda çalışmak çok hoş olur ayrıca istiyorum. Fakat kafama takılan bir şey var. Baya bölüm açılmış eskiden bu kadar değildi acaba atanma ile ilgili sorun olur mu? Mevzuna kalır mıyım?
Merhaba abicim, öncelikle inşallah nasip olur hayalin diyelim. Doğru eskiden çok yoktu hatta 5 yıl önce bunun yarısı kadar üniversitede vardı fakat atanmakla alaklı bir durum yok. ATANMAK DEVLET MEMURLARI İÇİNDİR. Rekabet arttıkça işe girme olasılığın düşebilir, bunun önüne geçmek için iyi bir üniversitede okumalı ve kendini iyi yetiştirmelisin. Kolaylıklar
HOCAM MRB, SİVİL HAVA ULAŞTIRMA MEZUNUYUM VE NEREYE BAŞVURUCAM NE İŞ YAPICAM HİÇ BİR BİLGİM YOK,İNTERNETTEN KARİYER DİYE Bİ SİTEDEN Bİ KAÇ KERE HOST ALIMLARIINA BAŞVURDUM AMA HİÇ Bİ SES SEDA GELMEDİ BEN NE İŞ YAPICAM ŞİMDİ BU DİPLOMAYLA,NEREYE GİDEYİM?
Hocam merhaba, bölümden mezunsun ve hiçbir bilgin yoksa benim sana yapabileceğim pek bir şey yok maalesef.
Ben 12. sınıf tm öğrencisiyim yazıyı okuduğumda aslında hiç bişey bilmediğimi farkettim teşekkür ederim bu konuda sorum şu ben tyt ve ayt sınavlarına kayıt oldum ayrıyeten yds ye de kayıt olmam gerekiyor muydu yoksa üniversite okurken bu sınav yerine başka sınava mı gireceğim
Merhaba dostum, YDS ne alaka? YDS Yabancı Dil Sınavı demek. Kolaylıklar dilerim…
Merhabalar 12. sınıf ea öğrencisiyim aklımda 2 yıllık sivil havacılık da yatıyodu ama 4 yıllık havacılık yönetimi okumanın daha mantıklı olduğuna karar verdim. 4 yılın sonunda kabin memuru olabilmek için ekstra bir şey yapmamız gerekiyor mu yoksa kabin memurluğuna da hak kazanabiliyor muyuz ?
Merhaba,
Kabin memuru olmak için şirketlerin alım kriterlerine uymanız gerekiyor, okul size herhangi bir hak vermez.
Şerif abi lütfen cevap veririmisin bu sene sınava girip tercih yapacağım sivil hava ulaştırma işletmeciliği istanbuldaki özel üniversiteleri tavsiye ediyormusun sivil havacılık okumak mantıklı mı üstüne DGS ile lojistik veya işletme okumak ingilizce öğrenmek 3. Havalimanında belli departmanlarda iş bulabilirmiyim
Abicim sorularının hepsi yazımda var. Önce güzelce okuyun, öğrenin öyle bölüm seçimi yapın. Kolaylıklar…
Merhabalar heyet raporu almak için aşamalar nedir?Dilekçe falan alınması gerekiyormuş galiba ama nereden alınması gerektiğini tam anlamadım.
Benim zamanımda hastaneye gidip bir sürü testlerden geçerek heyet raporu alıyorduk. Üniversiteye ulaşıp detayları öğrenebilirsiniz
havacılık yönetiminden mezun olduktan sonra pilot olabilmem için hangi kurslara gidebilirim. teşekkürler.
Havacılık Yönetimi ile pilotajın hiçbir alakası yoktur! Sıfırdan uçuş okuluna başlaman gerekir. Bu bölümü okuman pilotluk için herhangi bir fayda sağlamaz.
Merhaba dispatcher olmak için bi okulla görüşmeye gitmiştim karaciğer nakli olduğum için %70 engelli gözüküyorum bana bu sebeple iş bulma konusunda büyük sıkıntılar yaşayacağımı söylediler hava yollarında bu ne kadar büyük bir sıkıntı olir hiç okumamalı mıyım
Merhaba,
Okul size en doğru ve güncel bilgiyi vermiştir, havayolları da girişte sağlık raporu istiyor o yüzden net bir şey diyemiyorum…
Merhaba ben bu yıl havacılık yönetimini kazandim 3 yıldır tıp 1 diyabet hastasıyım acaba kronik rahatsızlığım bu bölüme kayıt olmama engel olur mu cevaplarsanız çok sevinirim teşekkür ederim
Merhaba,
Sağlık konusunda çok soru geliyor, inanın ben doktor değilim. Şirketlerde kronik hastalığı olup çalışanlar oluyor, bu hastalığın ne olduğuna göre değişebilir. Profesyonel birine danışın…
Sivil hava ulaştırma işletmeciliği mezunuyum heyet raporu almıştım şimdi havacılık yönetimi okumak istiyorum açıktan bidaha heyet raporu almak zorun da miyim?
Merhaba, tekrar almanız gerekebilir. Okulu arayıp sorabilirsiniz
merhaba,acaba Eskişehir Anadolu mu yoksa Eskişehir Teknik mi tavsiye edersiniz iyi günler 🙂
Merhaba, aralarındaki farkı tam olarak bilmiyorum ama hangisinin pisti ve uçakları varsa onu tercih ederdim ben 🙂
Öncelikle abi gerçekten çok açıklaman aşırı güzel ama ben şey sorusunu göremedim havacılık yönetimi okuyunca kulede çalışabilir muyuz?Ve şey havacılık yönetimi ile hava trafik kontrol bölümü aynı şey mi ?
Merhaba, teşekkürler. Hava Trafik Kontrolörü olmak için gerekli şartları sağlamak gerekir, bu şartlar arasında Havacılık Yönetimi bölümü mezunu olmak yer almaz. Aslına bakarsanız bu bölümden mezun olmak size bir iş imkanı sağlamaz. Yanına ekleyeceğiniz bazı başarımlar(KPSS,YDS,İngilizce) size iş sağlar. Hava Trafik Kontrol’ün ayrı bölümü mevcut, devlette tek bölüm Eskişehir’de diye biliyorum tekrar araştırmak lazım fakat dediğim gibi oradan mezun olanlar da HTK olmak için YDS’ye giriyorlar.
Merhaba ingilizcenin öneminden bahsetmişsiniz acaba ingizlce bu bölümü okurken çok mu zor bir seviyede yoksa kastınız okuduktan sonra iş bulabilme imkanı için
Merhaba, İngilize Koü’de 2 yıl İngilizce ve 1 yıl Havacılık İngilizce’si olmak üzere 3 yıl boyunca okutuyor. Derse zor diyemeyiz, çoğu okula göre basit seviyededir(keşke zor olsa) Benim kastettiğim İngilizce’nin sektördeki önemiydi.
Anladım teşekkürler peki ya matematik bu bölümde yer alıyor mu ve son olarak sorum bu bölüm zor mu okuması teşekkür ederim şimdiden hocam????